Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изправя срещу Новак Джокович

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изправя срещу Новак Джокович
Коментари Харесай

Григор Димитров ще се бори за втора Мастърс титла срещу Новак Джокович

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изправя против Новак Джокович (Сърбия) на финала на шампионата от сериите " Мастърс " 1000 на твърда настилка в зала в Париж. Финалната борба ще стартира в 16:00 часа през днешния ден.

Този път и двамата имаха еднообразно тежък път до конфликта за трофея, откакто всеки от тях трябваше да изиграе по три срещи, които бяха решени във заключителен сет. Определено не би трябвало да бъдат оптимално свежи, само че адреналинът сигурно ще заличи всякаква отмалялост.

Димитров прави превъзходен шампионат досега, като справедливо стигна до втория си край в Мастърс 1000 сериите и първи от 2017-а година насам, когато стана първенец в Синсинати след триумф над австралиеца Ник Кирьос.

Това ще бъде общо 57-и край от сериите " Мастърс " за международния номер едно Джокович, който е 39-кратен първенец в тази категория от шампионати и държи върха от общо 6 извоювани купи в Париж.

Двамата имат 12 мача между тях. Българската звезда има единствено една-единствена победа над сърбина - тя датира от " Мастърс " -а в Мадрид през 2013 година. 10 години по-късно Гришо има късмет за нов триумф, който да му донесе и една от най-големите трофеи в професионалната кариера.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР