Най-добрият ни социален проект ще мери сили на финала в

...
Най-добрият ни социален проект ще мери сили на финала в
Коментари Харесай

Излъчиха българските финалисти в Chivas Venture 2020

Най-добрият ни обществен план ще мери сили на финала в Канада през месец юни
Четири български обществени плана са щастливите финалисти на локално равнище в най-мащабната интернационална самодейност за търсене на бизнес планове със обществена значителност, Chivas Venture 2020 . Глобалното съревнование, което се организира за шести следващ път, дава 1 млн. $ безплатно финансиране всяка година на най-впечатляващите обществени стартъпи от целия свят, които съчетават облагата със устрема за положителна смяна в света.

В България присъединяване взеха десетки започващи компании, организации и обществени бизнесмени, измежду които бяха селектирани четирите, които в действителност биха създали света едно по-добро място за всички нас. В края на този месец следва да бъде разгласен и спечелилият от България. Преди световния край на Chivas Venture 2020 спечелилите от всяка участваща страна ще станат част от първичен кръг онлайн гласоподаване на публиката за част от финансирането. След това на световния край през месец юни финалистите ще се борят за остатъка от фонда в размер на 1 млн. $.

В състава на журито на състезанието се включиха Манол Пейков - притежател на издателска къща "Жанет 45 ", Елена Маринова - президент и съучастник в "Мусала софт ", Боян Бенев от SHYN и миналогодишните спечелили от LAM'ON - Анджела Иванова, Гергана Станчева и доктор Филип Ублеков. На световния край в Амстердам през 2019 година българската компания LAM'ON получи финансиране от 10 000 $, с помощта на вота на публиката. По този метод български стартъп взе част от паричния фонд на състезанието и стана една от седемте компании, преборили се за финансиране.

Четирите плана, които стигнаха до финала в България, са Био Стопанство Лопянко , коeто цели гражданска война в копринената промишленост, Enova H2O , които дават новаторско решение в битката против замърсяването на водата, биотехнологичната компания с артикули в областта на опаковките Biomyc и мобилното приложение за първа здравна помощ iHelp .

А ето и още информация за финалистите в конкуренцията:

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР