Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков отпразнува 28-ия си рожден ден

...
Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков отпразнува 28-ия си рожден ден
Коментари Харесай

Радо Янков: В Пьонгчанг имам само един шанс, боли да загубиш с една-две стотни

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков отпразнува 28-ия си рожден ден в Банско, където в петък и неделя взе участие в два старта от Световната купа. Звездата от Чепеларе приказва за страстите от празника, за идната Олимпиада и за някои от огромните моменти в досегашната му кариера.

„ Най-големият ми подарък за рождения ден е всички тези хора, които пристигнаха да ме поддържат и всички тези, които чакаха да направя своето втурване ”, показа пред NOVA рожденикът, който бе сюрпризиран и с брандирана кабинка с неговия образ: „ Беше огромна изненада, кабинката е напълно брандирана, глобуса от предходната година, благодаря на Банско. ”

А за Игрите в Пьонгчанг, Янков сподели: „ Това е най-големият конгрес за всички спортове, стремим се да бъдем във форма, защото имам единствено един късмет в Корея, уповавам се там да бъда в оптимална форма. ”

„ Преди всеки старт си имам избран режим. Гледам да се наспивам. Спусканията ни са рано сутринта, съблюдавам режим, тренировки. Ще излъжа, в случай че кажа, че не съм религиозен. Всеки човек има някакви суеверия, пробвам се да съсредоточвам върху това по какъв начин да карам. Успяваме, когато преглеждам трасето, проучвам го, дали има двойна врата и по този начин нататък. Имам си другарка, оказва помощ ми, схваща ме и ме поддържа непрекъснато ”, изясни Янков.

А по какъв начин се подготвя през лятото: „ Фитнес, колело, щанги, всевъзможни спортове, акцентираме на упражненията за баланс. Аз съм човек от планината, морето ми е единствено за забавление, повече обичам да съм в планината. ”

„ Боли да загубиш с една-две стотни, от време на време с толкоз печелиш. Любимата победа ми е първата победа в Кареза, за първи път влязох във финали, за първи път подиум и за първи път завоювах надпреварата. Миналата година, когато завоювах тук в Банско, също беше доста особено. Имаше ужасно доста упования, напрежението беше огромно. Повечето от съперниците са ми другари, с някои съм по-близък, с други не толкоз. Почти постоянно упражняваме с други тимове, тъй че ни се постанова да бъдем непрекъснато дружно ", сподели сноубордистът.

Янков разяснява и случая преди 2 години, когато на церемонията по награждаването му с кристалния глобус уредниците не се бяха подготвили с българския химн: „ Толкова разчувствуван бях, че завоювах този глобус, чак в този момент съзнавам какъв брой стойностна е тази победа. Обидих се от една страна, само че страстта беше огромна. Излязох на химна, въпреки че беше от телефон, направих по този начин, че да се чуе. ”

„ Обидно е. Понякога са ме питали кой щат на Америка е България. Сега, когато вървим по чужбина, мисля, че лека-полека научават за България, ще се веселя, в случай че е и за нас. ”
 

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР