Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев загуби от

...
Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев загуби от
Коментари Харесай

Чисора взе реванш от Пулев в „О2 Арена“ в Лондон

Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев загуби от Дерек Чисора с неединодушно съдийско решение в зала „ О2 Арена “ в Лондон. Британецът спря серия от три следващи загуби на професионалния кръг и смълча критиците си, взимайки реванш от Кобрата за провалянето в Хамбург през 2016, когато българинът бе този, който победи с неединодушно съдийско решение .
Втората 12-рундова борба сред Пулев (л) и Чисора (д) бе извоювана от британеца.
В конфликта в английската столица обаче Кубрат изоставаше от противника в по-голямата част от 12-те рунда, като Чисора на няколко пъти откри нашия боксьор, с цел да направи своя 45-и професионален мач незабравим. 38-годишният британец завоюва с преимущество в две от съдийските карти на края – 112-116, 116-112 и 116-114. Общата възраст на двамата е 79 години, само че Чисора се изправи против международния първенец Олександър Усик през 2020, до момента в който Пулев бе нокаутира от Антъни Джошуа в същата година – мачове, които потвърдиха желанието и на двамата боксьори да продължат да се борят на кръга.

Началото бе за Чисора, който стартира с удари в тялото. Кобрата се поокопити в третия рунд, само че след това още веднъж съобщи самодейността на английския си конкурент. Най-добрият миг в дуела за Чисора пристигна в шестия рунд, когато серия от леви прави откриха Пулев, който приключи срещата с две аркади. Чисора за малко не завърши нещата в седмия рунд, когато дясно кроше разклати съществено Кобрата, само че гонгът избави нашия боскьор и той опита да отвърне на предизвикването в осмия. Пулев откри противника с десен ъперкът. Притиснат до стената и осъзнаващ, че това може да е последният му мач на кръга, Чисора се събра и след серия от десни удари стигна до скъпия триумф.

Така, Кобрата е към този момент с три провали в кариерата след тези от Владимир Кличко и Джошуа надлежно през 2014 и 2020 за международната купа, като трети мач за нея наподобява малко евентуален за Пулев след загубата в Лондон. Нашият боксьор има 29 победи (14 с нокаут), до момента в който Чисора стигна до победа номер 33 (23 с нокаут) и завоюва вакантната интернационална купа в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР