Най-добрият български тенисист няма да може да се изправи срещу

...
Най-добрият български тенисист няма да може да се изправи срещу
Коментари Харесай

Няма да има мечтан финал с Надал: Гришо загуби 1/2-финала в Мелбърн!

Най-добрият български тенисист няма да може да се изправи против Рафаел Надал на финала в Мелбърн, откакто загуби с 0:2 сета полуфиналния си мач против американеца Максим Креси. Двубоят продължи два часа и четири минути и приключи при следния резултат - 5:7, 6:7 (9).
Първата ни ракета стигна до тази среща след трагични трисетови победи над Факундо Багнис и Ботик Ван де Зандсхулп. От своя страна Креси изненадващо отстрани втория в схемата Райли Опелка, след което преодоля и Жауме Мунар. Това бе първи конфликт сред Димитров и Креси!
В първия сет двамата печелеха подаванията си безпроблемно, само че при закъснение от 5:6 Гришо даде първа точка за пробив на Креси на собствен сервис и той се възползва от нея, излизайки с едни гърди напред.
Във втория сет при 3:4 българинът избави точка за пробив, а в идващия гейм стигна до първа опция да пробие началния удар на американеца, само че не съумя да го стори.
При резултат 5:5 гейм №11 бе маратонски - Григор Димитров получи 4 точки за пробив, само че още веднъж не съумя да ги осъществя. Така се стигна до тайбрек, в който хасковлията пропиля цели 3 сетбола, а Максим Креси съумя да завоюва четвъртия мачбол, разкрил се пред него и да се класира за финала в утрешния ден.
* По-късно през днешния ден е другият 1/2-финал в шампионата сред Рафаел Надал и Емил Руусувуори!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР