Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва от втория кръг на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва от втория кръг на
Коментари Харесай

Григор Димитров очаква французин или квалификант във втория кръг на Индиън Уелс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира от втория кръг на шампионата по тенис в Индиън Уелс, който е от сериите АТР 1000. Там Димитров, който е подложен под №13, чака противник, който ще стане явен от мача сред французина Александър Мюлер и квалификант, който следва да бъде избран в пресяванията. 27-годишният Мюлер сега е на 71-о място в международната класация, което е и най-хубавото му достижение в кариерата въобще.

В третия кръг той може да срещне Адриан Манарино, който също почива първоначално, само че също по този начин и Стан Вавринка. Швейцарският деец стартира присъединяване си против Томаш Махач (Чехия).

В същата горна част на схемата е и Новак Джокович с №1. Неговият противник ще стане явен от мача сред Александър Вукич (Австралия) и различен дошъл от квалификациите играч. Миналогодишният първенец Карлос Алкарас е на 2-а позиция в схемата, като той чака спечелилия от срещата Матео Арналди (Италия) – Люка ван Аш (Франция) от първия кръг.

При дамите първата ракета на България Виктория Томова стартира от първия кръг, а нейна съперничка се падна представителката на домакините София Кенин. 25-годишната Кенин – шампионка на Откритото състезание на Австралия през 2020-а година, не изживява най-силните моменти в кариерата си, откакто изпадна от топ 50. При триумф Томова ще би трябвало да излезе против №20 в главната скица Каролин Гарсия, която чака напряко във втори кръг. В секция №7, където е Томова, отново непосредствено от втори кръг се включват Джесика Пегула (САЩ, №5) и Мария Сакари (Гърция, №9). Японката Наоми Осака също е в тази част на схемата – долната, като започва против квалификантка.

Миналогодишната носителка на купата в шампионата Елена Рибакина (Казахстан) е с №4 и чака да научи с коя всред Паола Бадоса (Испания) и Ашлийн Крюгер (САЩ) ще излезе във втория кръг. В момента текат квалификациите в шампионата, както при мъжете, по този начин и при дамите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР