Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази позиции в световната ранглиста,

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази позиции в световната ранглиста,
Коментари Харесай

Григор Димитров запази 13-ото си място в световната ранглиста

Най-добрият български тенисист Григор Димитров резервира позиции в международната класация, а Адриан Андреев се изкачи с 12 места и към този момент изостава единствено с 15 от Димитър Кузманов.

Димитров е 13-и в света с актив от 2 925 точки. Българинът обаче няма да играе тази седмица, откакто отпадна в последния миг от схемата на шампионата в Акапулко. Той е с сан АТП 500 и награден фонд 2.2 милиона щатски $.

Адриан Андреев и Димитър Кузманов пък взеха присъединяване на шампионата от сериите " Чалънджър " в Тенерифе (Испания), който бе с награден фонд 75 хиляди $. Двамата отпаднаха във втория кръг, което придвижи Андреев на 246-о място с 239 точки. Кузманов e 231-и с 258 точки.

Първи в международната класация остава сърбинът Новак Джокович с актив от 9 855 точки и съвсем хиляда повече от испанеца Карлос Алкарас. Трети с 8 270 точки е спечелилият от откритото състезание на Австралия и шампионата в Ротердам - Яник Синер. Григор Димитров игра на полуфинал в Нидерландия.

Топ 10 на сингъл при мъжете остана без смяна, само че такава има на първата позиция на двойки. Там водач към този момент е първенецът от откритото състезание на Австралия Матю Ебдън, който е с 8 080 точки и 90 повече от неговия сътрудник Рохан Бопана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР