Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфинал на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфинал на
Коментари Харесай

След нов обрат Григор Димитров е на полуфинал в Индиън-Уелс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфинал на шампионата в Индиън-Уелс (САЩ), откакто победи осмия подложен в схемата и 12-ти в ранглистата на света Хуберт Хуркач (Полша) с 3-6, 6-4, 7-6.

На полуфинала на шампионата от сериите " Мастърс " на твърда настилка българинът ще срещне Камерън Нори (Великобритания), който победи Диего Шварцман (Аржентина) с 6-0, 6-2. Досега двамата са се срещали веднаж и Нори победи в два сета на шампионата от сериите " Мастърс " в Маями през март тази година.

Наградният фонд на шампионата е 9,15 милиона $.

Успехът на Димитров пристигна след оспорвана и равностойна игра, траяла 2 часа и 37 минути. Това е втора поредна победа за него след изгубен първи сет. Ден по-рано по същия метод той в профил лидера в схемата на шампионата и втори в международната класация Даниил Медведев от Русия.

Срещу Хуркач Димитров реализира стотната си победа в шампионат от сериите " Мастърс.

В първия сет след замяна на геймове, в които Димитров печелеше по-трудно на собствен сервис, в осмия гейм той се пропука след двойна неточност и две непредизвикани неточности и беше продънен за 3:5. След това Хуркач затвори сета с 6:3.

Димитров поведе във втория сет с 2:0, само че незабавно по-късно позволи равнене. Последва замяна на геймове, до момента в който при 5:4 в своя изгода Димитров стигна до точка за пробив и завоюва сета.

Българският тенисист поведе в третия сет с 5:2, само че пропиля задатъка си и се стигна до тъждество 5:5. В последвалия след следващата замяна на геймове тайбрек Димитров поведе с 4:1 и затвори мача при 7:2.

" Опитвам се да си възвърна положителния темп в тениса и в живота. В момента не усещам болки. Да знам, че тялото ми е добре, ми дава убеденост. Наслаждавам се на живота ", сподели българският тенисист след мача.

" Преди месец имах тежък интервал, трябваше да се отдръпва от шампионат поради травма, което ми се случи на три от шампионатите в Големия шлем тази година. Беше ми мъчно, само че си споделих: " Добре, към този момент се е случило, дано се върнем към значимото и лека-полека стартираме да градим още веднъж. " Мисля, че е значимо, когато нещата не вървят, да направиш една, две или три стъпки обратно, с цел да знаеш накъде отиваш ", описа той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР