Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи страхотен обрат и победи

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи страхотен обрат и победи
Коментари Харесай

Впечатляващ Григор обърна неудобния Камерън Нори и продължава напред в Лондон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи страховит поврат и победи първата ракета на Англия Камерън Нори след 6:7 (2), 6:1, 6:4 в първия си мач на шампионата на трева от сериите ATP 500 в „ Куинс “, Лондон.

31-годишният хасковлия изигра превъзходен мач, в който записа цели 18 аса и направи едвам три двойни неточности. Трябва да се регистрира и високия % на вкаран първи сервис от българина - 76%. Това бе и първи триумф за Григор над миналогодишния финалист на конкуренцията в британската столица в третия мач посред им.

В следащия кръг Гришо ще срещне спечелилия всред Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия или квалификанта Пол Джъб. Българинът е и първенец в шампионата за 2014-а, като доближи и до полуфиналите през 2017-а година.



ПЪРВИ СЕТ [6:7 (2)], 45 минути:

0:1 - Британецът взе първата точка след мощен сервис. Последва обаче негова неточност от форхенд за 15 равни. Нов мощен сервис с добавка форхенд-уинър му даде задатък от 30:15, само че след това не сполучи със слайс от задната страна на ракетата. Българинът обаче сбърка на ретур, след което Нори направи първия си ас по диагонала в полето за преимущество и взе първия гейм.

1:1 - Хасковлията започва безапелационно първия си гейм с композиция от сервис плюс форхенд-уинър. Последва обаче удар в мрежата за 15:15. Последва дълго разиграване, извоювано от Григор с форхенд по правата – 30:15. Страхотно отиграване с китка от Димитров му донесе необикновен уинър за 40:15. Гришо приключи гейма с печеливш форхенд по противоположния диагонал.

1:2 - Нори взе задатък от 30:0 след непредизвикана неточност на Димитров, а след това българинът прати бекхенд в мрежата. Гришо записа точка след слаба къса топка на британецът, който обаче още веднъж заложи на сервиса си за 40:15. Отличен форхенд по диагонала на българина, а по-късно и бекхенд-уинър за 40:30. Британецът обаче направи сполучлива композиция от сервис-форхенд и затвори гейма в своя изгода.

2:2 - Григор взе задатък от 30:0, като втората точка пристигна след първия му ас по правата в полето за преимущество. Нори обаче отговори с отличен ретур на линията и форхенд-уинър. Гришо обаче още веднъж сподели класа след композиция от начален удар и печелившо воле. Последва форхенд на Димитров в мрежата за 40:30, само че вторият му ас му донесе втори гейм на сметката.

2:3 - Бърз гейм за Нори. Британецът дръпна с 30:0 след два невърнати сервиса от страна на Григор, а по-късно направи два следващи аса по правата и още веднъж взе задатък в резултата.

3:3 - Григор също взе идващото си подаване на нула точки след мощен начален удар и помощ от мрежата. Последваха и две следващи отлични волета от страна на Димитров - 3:3.

3:4 - Пореден бърз гейм в мача, след Нори не остави шансове на Григор с мощните си сервиси и взе подаването си на нула точки.

4:4 - Българинът обаче не отстъпваше и също показваше най-хубавото от сервиса си. Димитров дръпна с 40:0 с четвъртия си ас, а по-късно затвори и гейма с невърнат втори начален удар.

4:5 - Тук Григор съумя да открадне точка при посрещане и приключи поредицата от сполучливи отигравания на подаващия в последните няколко гейма. Тя пристигна за 30:15, само че в последна сметка Нори съумя да вземе подаването си без особени проблеми.

5:5 - Британецът взе първата точка в сервис-гейма на Гришо, само че по-късно обърна до 30:15. Първата двойна неточност на българина върна Нори в гейма за 40:30, но въпреки всичко геймът отиде на сметката на Димитров.

5:6 - Равностойната игра сред двамата продължи. Британецът взе задатък от 30:15, а Григор имаше чудесна опция да направи бекхенд-уинър по диагонала, само че откри мрежата. Следващата точка беше за българина, само че Нори приключи гейма си с ас.

6:6 - Григор вкара първия сет в тайберек бързо-бързо, откакто осъществя форхенд-уинър по правата незабавно след сервис, а след това предизвика неточност на противника си след прекрасен бекхенд в средата на корта. Петият ас на хасковлията докара до най-логичното - тайбрек.

ТАЙБРЕК 6:7 (2), сет за Нори! Британецът записа ас по диагонала в полето за тъждество за 0:1, само че Григор съумя да отговори с невърнат втори сервис за 1-1. Първият мини-пробив обаче пристигна на сметката на Нори след минаващ форхенд. Последва преувеличен форхенд от ракетата на хасковлията за 1:3. Британецът обаче върна жеста след първата си двойна неточност, само че мигновено по-късно осъществя печеливш форхенд по противоположния диагонал за 2:4. Изведнъж се получи спад в играта на Григор и Нори съумя да затвори сета с ас по диагонала за 48 минути игра.

ВТОРИ СЕТ (6:1), 24 минути:

1:0 - Григор съумя бързо да вземе подаването си при започване на втория сет, въпреки че първата точка беше извоювана от Нори.

So pure, so satisfying
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР