Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде любопитно интервю пред Саша

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде любопитно интервю пред Саша
Коментари Харесай

Григор Димитров: Отървах се от всички негативни хора

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде любопитно изявление пред Саша Озмо от Sportklub.rs.

Подготвителният интервал завърши. Какви са изводите от него?

- Премина доста добре, удовлетворен съм от работата, която свърших, както на корта, по този начин и отвън него. Сега е време да изляза на корта и да се състезавам. Най-важното нещо, изключително при започване на годината, е да останеш постоянен. В началото всичко стартира малко по-бавно, само че се надявам, че до момента в който навляза в темп, всичко ще се развие добре.

Как рефлектираха върху увереността ви полуфиналите на US Open и в Париж?

- US Open бе шампионат, на който усетих, че вятърът духа в моя посока, и играх добре. Не го чаках, тъй като пропаднах много в ранглистата, а връщането не е елементарно. Но няколко победи в ранната фаза, след което и този успех над Роджър на тази огромна сцена, всичко това ми вдъхна кураж. В Париж също играх ужасно, каквото и да правех, се получаваше, изключително след първия кръг. Изиграх тежък полуфинал с Новак Джокович, който можеше да завърши и в моя изгода. Но в последна сметка годината приключи положително за мен.

Струва ми се, че се приказва доста за огромната тройка, от една страна, и идващото потомство, от друга. Не се разяснява обаче "средната генерация ", в която сте вие, Нишикори и други. Можете ли да се мерите с първите трима за огромните трофеи?

- Не приписвам внимание на тези разбори. Не знам какво значи нова генерация или остаряла генерация - за мен това въобще не е значимо. Всички играят добър тенис и няма значение на какъв брой години си. При някои развиването се получава в ранната фаза от кариерите им, при други не - въпрос на характерност. Освен това не мисля, че има такова нещо като "средна генерация ". Смятам, че когато въпросните трима се отдръпват, всичко ще се промени и всеки ще има своя късмет. За тях ще е мъчно да продължат да печелят по метода, по който го правеха до момента, само че е реалност, че съумяват и досега, тъй че би трябвало да се борим.

Ако можете да кажете едно или две неща, които отличават тази Голяма тройка, кои биха били те?

- Те са доста непрекъснати, обградени са от едни и същи хора от доста време и съумяват да държат високо равнище всеки ден. Дори в случай че погледнем нещата малко по-общо, приказваме за екипи, които не търпят смяна, и за хора, които знаят по кое време и какъв брой да влагат. Отделно от това те отвориха още по-голяма разлика по отношение на останалите от нас, тъй като натрупат победи, които им носят още повече убеденост. Не бива да забравяме и психическата резистентност, която имат. Няколко съставния елемент, които водят до голям позитив за тях.

Израснали сте с Новак - по какъв начин се промени той като персона и като тенисист в последните 10 години?

- Играли сме толкоз доста пъти. В положителни връзки сме, съседи сме, освен като страни, само че даже и в Монако. Често се виждаме. Това, което той направи за спорта ни, е ужасно - бе част от доста исторически моменти, изиграл е невероятни дуели. Говорим ли за тенис, човек единствено може да се учи от Новак, няма подозрение в това.

А за личността Джокович?

- Честно, той е страховит човек, в никакъв случай не сме имали противоречиви моменти, постоянно сме намирали обща тематика, което е прелестно. Разбира се, от време на време не сме на едно мнение.

Видях какво написахте в "Инстаграм " за това, какъв брой сложна е била годината ви. Какво научихте за себе си и хората към вас за този интервал?

- Да не чакам доста от другите, това е. Това може би е ключът за мен. Не се оправих добре с травмата, която ме сполетя. Наистина усетих, че съм на много ниско ходило освен в кариерата си, само че и в персоналния живот. Губех точки и позиции всеки ден, беше ми мъчно, само че продължих да имам вяра и да върша верните неща, със фамилията, с другари, с околните ми хора. Освен това се отървах от всички отрицателни хора, които бяха към мен. Успях да си изработка разбор на протичащото се, да видя какво мога да направя по-добре в живота си. Затова и в този момент се усещам необикновено добре, както в никакъв случай до момента.

Какво си пожелавате за 2020-а?

- Да остана здрав.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР