Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов даде 9-то време в първия

...
Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов даде 9-то време в първия
Коментари Харесай

Мощен първи манш за Алберт Попов в Кицбюел

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов даде 9-то време в първия манш на слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се организира в Кицбюел (Австрия).

След като съвсем всички слаломи от началото на сезона досега се организираха при позитивни температури, през днешния ден най-сетне пистата бе заледена, което е тъкмо по усета на Аби. Това му разреши да даде 9-ия резултат, макар че започва с 19-ти номер, като той изостана със единствено 1.04 секунди от спусналия се първи по пистата представител на домакините Мануел Фелер.

Зад българина остана и лидерът в класиране в слалома Хенрик Кристоферсен (Норвегия), който макар неналичието на основни неточности бе с 1.45 по-бавен от водача Фелер.

Вторият българин в днешното съревнование, Камен Златков, не съумя да стигне до финала след неточност в средата на трасето, когато той се опита да влезе прекомерно бързо в един завой и не съумя да остане в трасето. За него това е четвърто незавършване в първия манш в шест старта през сеозна.

В челото Фелер, който финишира за 52.18 секунди, има задатък от 0.31 секунди преди Лукас Бротен (Норвегия), а трети с пасив от 0.50 е германецът Линус Щрасе. Миналогодишният победител от слалома в Кицбюел Дейв Райдинг (Великобритания) заема 16-то място в подреждането с пасив от 1.56 секунди.

Вторият манш на шестия за сезона в Световната купа слалом ще стартира в 14:30 часа българско време по-късно през днешния ден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР