Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев разкри, че освен че е

...
Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев разкри, че освен че е
Коментари Харесай

Освен с контузия, Кубрат Пулев бил и с 39 градуса температура преди мача с Хюи Фюри

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев разкри, че като се изключи че е бил с травма преди значимия си мач с Хюи Фюри, той е имал и 39 градуса температура.

" Мачът с Фюри можеше да се организира в Англия и да печеля милиони. България обаче е моята наслада и по тази причина желаех да развеселявам хората тук. Някои жълти вестници писаха, че съм взел голяма сума, само че това не е правилно. Навсякъде другаде можех да я взема, само че не и тук, за жалост. Това обаче е моята наслада. За мен не е по-трудно пред българска аудитория - хората носеха светена вода от манастири и пръскаха моя ъгъл. Дайте си сметка по какъв начин одобряват мен и моите мачове. Парите отиват на назад във времето. Те не просто ми мислят положителното, а одобряват дуелите ми като персонална идея и точно това ми дава сила. На трибуните имаше англичани, само че не им се чу гласчето, макар че се заканваха да вършат зулуми.

 Кубрат Пулев: Не сме се били със Стоичков, следващата година ще има пердах с Джошуа
Кубрат Пулев: Не сме се били със Стоичков, следващата година ще има пердах с Джошуа

" Бях почитател на Ицо от дете "

Доброто въодушевление след такава победа ме държи цяла година. Бях малко по-гипсиран, тъй като не се бях качвал на кръга година и половина, а рутината играе роля. Избрах да изляза на " Притури се планината ", тъй като това е доста, доста мощна ария. Тя повлия на хората, на тяхното самочувствие, за тръпката пред екраните и в залата. Галата се излъчи в доста страни и тази ария е звучала в целия свят, което ме изпълва с горделивост.

Аз мощно имам вяра в себе си и в Господ. Много са значими хората към мен, тъй като те ми дават сигурност и поддръжка. Излизаме и мачкаме всички дружно. Често коригирам моя треньора Ули Вегнер. Той споделя: " ти би трябвало ", а аз му споделям: " не, ние би трябвало ".

На кръга слушам по какъв начин хората се побъркват при всяко мое придвижване. У нас те са почитатели по-скоро на Кубрат Пулев, в сравнение с бокса.

 Антъни Джошуа сподели против кои боксьори желае да се бие, Кубрат Пулев не е в листата му
Антъни Джошуа сподели против кои боксьори желае да се бие, Кубрат Пулев не е в листата му

Вижте детайлности

Имах 39 градуса, само че ми мина за един ден. На човек му минават всевъзможни мисли, само че бях решил даже и по този начин да се кача на кръга. Не можех да предам хората. Освен това имах травма като тази, която ме спря за мача с Джошуа, само че по-малка. А и към този момент имаме опит. Не е единствено до стискането на зъби, значима е вярата - почваш да търсиш излаз от обстановката. А той е единствено един - продължаваме напред и успеха!

Виждах черепа на Фюри през аркадата, която му се отвори. На мен тя дава самонадеяност, него го смачква. В идващия рунд той опита да тръгне крепко в офанзива, само че това няма по какъв начин да стане, не съм взет от улицата и съм квалифициран. Удържах и той рухна душевен. Видя, че не може да направи безусловно нищо. Един удар несъмнено тежи няколко тона, зависи къде ще попадне - в брадата, в тялото също доста боли. В късните рундове става малко като във кино лентата " Кървав спорт ".

 Кубрат Пулев пред 16-годишен кореспондент: Циганските номера на Фюри не стопираха и след мача
Кубрат Пулев пред 16-годишен кореспондент: Циганските номера на Фюри не стопираха и след мача

" Бих му дал реванш "

Преди мача от щаба на Фюри имаше доста мръсни номера, само че им споделих - отидете и му кажете, че ще го удрям. Той беше доста съществено квалифициран, само че видя, че на никое място няма междина. Загубата от Кличко не бе никакъв край за мен. Яд ме е за българите, които ме подкрепяха в Хамбург. За първи път ме смъкнаха в бокса, а имам над 300 мача при дилетантите.

Баща ни е знаел имената ни и е възнамерявал какво ще реализираме още преди да ни зачене. Искал е и трети наследник, който да търси Аспарух.Сигурен съм, че в този момент ни гледа някъде от горната страна и се гордее. Аз желаех да имам най-малко 5 или 7 деца. Няма по какъв начин, стартирам, тъй като ми следва интензивен труд ", разяснява Кубрат Пулев в изявление за " БТВ ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР