Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде специално интервю във връзка

...
Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде специално интервю във връзка
Коментари Харесай

Кобрата: Приключвам с бокса за този месец, оставам претендент за титлата

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде особено изявление по отношение на невъзможността му да се бие с Антъни Джошуа за Дарик радио и Спортно шоу Гонг.

„ Чувствам се добре, като изключим травмата. Преценихме, че е по-добре да не играя, защото може да стане по-зле да се скъса целият мускул и няма да съм на 100 %. Тоест почти отивам просто, ей по този начин. С една дума, отиваме за парите или отиваме за победа, това бе решаващо да решим какво да вършим и докторът, каквото сподели той и погледна “, стартира Кобрата.
 Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф @@@

„ Стана травмата при спаринг имах положителни сътрудници от Украйна, Русия и Хърватия. Големи момчета и с единия от тях, при един удар опъна нещо като мускул. Това бе в края на заниманието. Предполагах, че ще утихне през уикенда. В понеделник отидохме при лекаря, той погледна и сподели, че не е за подценяване това нещо. Каза, че болката е основателна, имало кръвосъсирване, което значело, че има отчасти разкъсване на мускула. Можело да се скъса на цяло и отиваме на 4-5 месеца възобновяване. Сега би трябвало да върша процедури 4 седмици и да пия едни хапчета “, продължи боксьорът.

„ При мен няма отчаяние, тъй като аз оставам в позицията си на формален кандидат. Мачът ще го има. Аз съм жаден за тази борба. Мен провокациите ме карат да се усещам жив. Това ме право благополучен. Не мога да се отчайвам. Имал съм доста контузии и по-сериозни от тази. Само се надявам като отмине да не се появява повече в никакъв случай “.

„ Джошуа ще се бие, в професионалния бокс, вторият в ранглистата стои квалифициран, в случай че нещо се случи. Те в този момент ще играят Такам с Джошуа и по-късно съм аз “.

„ В клуба ми бяха наясно с травмата. След нея една седмица не правех нищо, никакви спаринги, удари и натоварвания с ръцете. Само кросове по 10 километра. В последна сметка обаче аз няма да отивам на маратон, желая да ида да се боксирам и да победя, не съм от тия, които отиват за парите “

„ Лично моят отбор няма по какъв начин да не прояви схващане. Това са ползи. Те знаят, не една или две травми е имало в отбора. Има отказали се поради контузии, само че въпросът е, че има травми, които са нелечими. То си е Божа работа “.

„ Те нещата са вързани постоянно. Когато се натяга цялата конюнктура, когато няма време, точно такива неща се получават. Може би в случай че бе по-спокойно всичко, може би това нямаше да се случи. Да разсъждаваме в случай че това, в случай че това, няма смисъл. Важно е, че оставам кандидат и е въпрос на време да играем. Не желая да се размина с този мач, аз го желая. Ще се приготвя по-добре, всяко зло за положително. Да даде Господ изцяло действително мога да го победя Джошуа “, отсече Кобрата.

Запитан за появилите се мнения, че се уплашил от срещата, Пулев изясни: „ Не съм чел, какво са писали злобарите. Те не ме познават, не схващат от бокс, нямат разбиране от спорт, тъй че... “.

„ Именно това споделят хора, които не схващат от спорт и най-много от бокс. В Бокса нееднократно са ставали въртележки, малко нелогични за хората, само че в бокса всичко е обикновено “.

„ Аз мога да кажа, че в действителност става въпрос за доста пари. И тези хора, злобари, или естествени хора, в случай че се замислят те по какъв начин биха постъпили в подобен миг, доста малко от тях ще се откажат. Мои съотборници ми споделиха, че би трябвало да ида с едно око да играя, тъй като те мислят за парите “.

 Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф @@@

„ Не единствено имам вяра, знам кой съм аз и то добре. Мога да преценява добре къде и какъв брой мога и до къде мога да стигна. С ръка на сърцето споделям, че мога да победя Джошуа и освен него. Имам доста сила, която да дам. Смятам, че мъчно ще ме победи. Можех да ида контузен, само че действително споделям, с контузия няма да мога да победя. При подобен вид отивах за парите “, изясни Пулев.

„ 90 % от хората ще пробват за една четвърт от тези пари, само че ще кажа отново, няма да ми донесе такова задоволство да взема тези пари, колкото международната купа. Близките ми хора, тези професионални неща ги споделям само с брат ми, той ми сподели, каквото аз си реша, в последна сметка. Другите не са по този начин осведомени и по тази причина аз не се допитвам до тях дотам. Треньори и брат ми – с тях разясня и споделям тези неща “.

„ Аз не се демонстрирам, аз постоянно съм казвал, че когато излезе да приказва някой политик и е поставено знамето до него, не му отива. Когато човек не го усеща си проличава. Аз съм си подобен. Когато върша нещо, го върша за младите, да взимат образец “

За емблематичната за Кобрата фраза „ Продължаваме напред “, изречена след мача ми с Владимир Кличко: „ Много хора са и казвали, заболели от рак или нещо, споделят нямаш визия човек каква мощ ми дават тези думи. След мача с Кличко го споделих напълно на съществено, а не на подбив. Смятам, че освен продължих напред, а по верния метод и към върха. Сега съм в подножието, само че това е добра позиция постоянно може да се нападна. Хората наскоро знаят, че каквото споделям аз, е това “.

„ Тези неща ще се прецизират занапред, само че нямам проблем да се удрям с който и да е. Последното нещо е боязън или терзание от някого. Могат да ми наредят тримата международни първенци на кръга, не ме тормози, в случай че е за парите, излизам. Въпросът е като вършим нещо да го вършим, както би трябвало и когато съм на 100 % и мога да победя, тогава излизам “.

„ Мога да поднеса извинения на всички с билети и да благодаря за поддръжката. Извинявам се, непредпазливо. Не считам, че съм отговорен за обстановката. Така е споделил Господ, по този начин е трябвало да стане. Който ме познава, знае, по кое време какво и на кой и какъв брой и по какъв начин съм оказал помощ. И при победа и при загуба ще дам. Дайте да оставим парите настрани. Когато хората схванат, че в това не е щастието. Ние сме краткотрайно тук. Аз не в едно изявление съм споделил, че хората по-често би трябвало да вървят на гробища и в лечебни заведения. Да видят истината, тъй като там е истината “.

„ Аз не съм болен, това са физиотерапии, които би трябвало да мина. Мен ме боли, когато върша едно тъкмо боксово придвижване. Изисква се време и методика на лекувания. Ще проведа лекуването тук в Германия и след това в България “.
 Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф @@@

„ Приключвам с бокса за този месец. Немският лекар ми сподели, 4 седмици възобновяване и по-късно две седмици по-леко и по-късно отново с цялостна газ и под цялостна пара. Ще се прибера. Ще остана още малко тук и след това ще се прибера “, приключи Кобрата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР