Най-добрият български баскетболист Александър Везенков и отборът му Сакраменто Кингс

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков и отборът му Сакраменто Кингс
Коментари Харесай

Везенков пак игра, Сакраменто победи

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков и тимът му Сакраменто Кингс реализираха втора поредна победа в Националната баскетболна асоциация, откакто се постановиха със 109:95 против един от директните си съперници за място в плейофите – Лос Анджелис Клипърс.

В Golden 1 Center първата четвърт приключи наедно 24:24, а до полувремето домакините съумяха да вземат задатък от 5 точки. Решителна за процес на мача бе третата четвърт, която отборът на Майк Браун завоюва с 35:19 и по този начин отвори разлика от 21 точки преди последния интервал. В него гостите от Ел Ей пробваха да наваксат пасива си, само че безрезултатно и при сирената за завършек на мача домакинските почитатели ликуваха.

Това бе втори мач за Александър Везенков, откакто се завърна от травма. В него Саша още веднъж получи 10 минути игрово време, в които опита една пукотевица оттатък границата за 3 точки, само че безрезултатно. Все отново, крилото вкара два наказателни удара, а към актива си от 2 точки, той добави и една битка.

Най-резултатен за успеха на Кингс бе Домантас Сабонис, който още веднъж избухна с дабъл-дабъл и за 35 минути на паркета вкара 22 точки, към които добави 20 битки и 9 асистенции. Ди’Аарън Фокс пък се регистрира с 20 точки, 3 битки и 7 асистенции.

За гостите най-резултатен бе Ръсел Уестбрук с 20 точки, 2 битки и 2 асистенции, до момента в който Ивица Зубац осъществя дабъл-дабъл – 10 точки, 11 битки и 3 асистенции, само че това не бе задоволително за Клипърс, с цел да усилят победната си серия на 4 мача.

С триумфа Сакраменто Кингс заема 7-ата позиция в Западната конференция с 44 победи и 31 загуби досега през сезона, до момента в който Лос Анджелис Клипърс е 4-и с баланс 47:28.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР