Най-добрите условия за украинските бежанци са създадени в Пловдив и

...
Най-добрите условия за украинските бежанци са създадени в Пловдив и
Коментари Харесай

Украинският посланик: Най-добрите условия за нашите бежанци са създадени в Пловдив и областта

Най-добрите условия за украинските бежанци са основани в Пловдив и региона. Това съобщи по време на среща с регионалния шеф на Пловдив Ангел Стоев посланикът на Украйна у нас Н. Пр. Виталий Москаленко. На срещата участва и почетният консул в Пловдив Димитър Георгиев.

По време на диалозите бяха разисквани главно тематики, свързани с грижата и помощта за бежанците от Украйна на територията на Пловдив и региона.

„ Още от първия ден на рецесията тук работим извънредно проведено и интензивно за приемането хората, които бягат от тази война, която никой от нас не желае. Създадени са всички нужни условия за живот, работа, здравно обслужване и образование “, съобщи регионалният шеф. Той уточни дейната роля на почетния консул в Пловдив Димитър Георгиев и Наталия Елис от фондация „ Юкрейн съпорт енд реновейшън “, която управлява центъра „ Втори дом “ в някогашната Белодробна болница. Той напомни, че първите му срещи, откакто е поел поста на регионален управите, са били точно с тях, с цел да се изяснят проблемите и да се окаже нужната институционална помощ за тяхното решение.

„ Най-добрите условия за нашите бежанци несъмнено са основани в Пловдив и региона. Факт е, че тук те получават доста добър банкет, топло отношение и подпомагане “, акцентира Негово превъзходителство Виталий Москаленко и връчи на регионалния шеф благодарствена грамота за поддръжката, солидарността и грижата за украинските жители, потърпевши от войната на Русия против Украйна.

„ Приемам премията, само че тя е отличие за целия екип на Областна администрация Пловдив, който постави и продължава да поставя доста старания за положителната акомодация и социализация на жителите на Украйна. Благодаря и на моя предходник Йордан Иванов, който направи доста, с цел да канализира този развой “, акцентира Ангел Стоев. По думите му на този стадий не се е състояла предстоящата нова вълна на бежанци от крайморските градове към вътрешността, само че администрацията на област Пловдив е подготвена и има явен проект да посрещне още хора, в случай че се наложи. Също по този начин той пое ангажимент да спомага с всичко належащо, с цел да се удължи срокът за прилагане на някогашната Белодробна болница за потребностите на украинските бежанци. Очаква се на идната си сесия Общински съвет – Пловдив да даде зелена светлина и да актуализира периода.

В края на срещата Ангел Стоев връчи на посланика на Украйна в БългарияПочетния знак на област Пловдив като знак за дългогодишните другарски връзки сред двете страни.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР