Най-добрите ни ездачи ще спорят за разпределение на награден фонд

...
Най-добрите ни ездачи ще спорят за разпределение на награден фонд
Коментари Харесай

Над 130 коня ще скачат на турнир в Царацово

Най-добрите ни ездачи ще спорят за систематизиране на награден фонд от 16 700 лв. на шампионата по прескачане на трудности въз основата „ Фригопан “ в пловдивското село Царацово.

Националът Ангел Няголов идва с 4 коня, а Ивайло Бонев с три. В конкуренцията ще се включат още Антон Дачински, Калин Неделчев...

В петък е квалификацията от държавното състезание за млади животни, финалът е през октомври на същото място. През уикенда е откритият шампионат, в който ездачите ще нападат три наградата - „ Фригопан “, „ Хисар “ и „ Краси “. За първата купа ще скачат единствено мъже, а в останалите две ще могат да започват още деца, юноши и дилетанти. Големите ще си тръгнат с парични награди, а най-малките ще получат ваучери на стойност 1000 лв., против които ще могат да получат амуниции по желание.
Бизнесменът Димитър Консулов обезпечава близо 13 000 лв. от наградния фонд за купите „ Краси “ и „ Хисар “, като изрази вяра в България да се възроди ползата към този извънредно благороден и хубав спорт.

За шампионата идват величествен брой от 130 коня. Базата в Царацово е една от най-модерните у нас, като през този сезон родната федерация направи там 3 държавни шампионати. Съоръжението разполага с отлична настилка за обездка и за прескачане на трудности. А сега продължава построяването на хотел и ресторант.

На шампионата край Пловдив ще започват 20 деца и 10 юноши, а останалите са мъже и дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР