Най-добрите диаманти в света идват от морето. Изхвърлени от речното

...
Най-добрите диаманти в света идват от морето. Изхвърлени от речното
Коментари Харесай

Най-добрите диаманти в света са на дъното на...

Най-добрите диаманти в света идват от морето. Изхвърлени от речното корито на могъщата Оранжева река в Южна Африка, когато динозаврите още са били живи, те са пропътували пътя чак до Атлантическия океан, който ги е полирал, като са останали единствено най-силните и най-хубавите, написа Quartz.

Тези диаманти доближават до крайбрежията на днешна Намибия, създавайки най-богатия морски ресурс от диаманти. Прогнозира се, че териториалните води на страната имат към 80 млн. карата диаманти, а колосът De Beers безшумно построи свои уреди край брега, с цел да се снабди с въпросните скъпоценни камъни.

Диамантите в земята изчезват - нито един стопански преференциален нов източник не е открит в последните 20 години. Мините в Канада и Австралия могат да бъдат изчерпани в границите на пет години, настояват анализатори. Ботсвана, където се намира централата на De Beers, ще има наличия до 2030 година

Bain предвижда, че даже с богати източници като Русия и Намибия международният рандеман на необработени диаманти ще се свива с 2% годишно до2030 година Този спад б и бил още по-бърз, в случай че не бяха подводните скъпоценни камъни.

Debmarine, взаимното дружество на De Beers с държавното управление на Намибия, твърди, че 60% от локалните намибийски диаманти сега идват от морето. Същевременно предвижда, че делът може да доближи 94%. Откакто преди 14 години стартира подводният рандеман, 16 млн. карата са били изкарани от морето и 62 млн. карата от земята в Намибия.

Debmarine употребява пет плавателни съда, оборудвани с нужните уреди за изсмукване на утаеното на морското дъно. Всичко събрано минава през филтри и рентген, с цел да се отделят скъпоценните камъни.

Редица други компании следват образеца на Debmarine. След нея са издадени 26 лиценза за рандеман от морското дъно. Те са получени от компании от разнообразни страни за места в интернационалните територии на Тихия океан.
тагове диаманти Атлантически океан
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР