Най-добре се чувстваm, когато преподавам в Софийския университет на хора,

...
Най-добре се чувстваm, когато преподавам в Софийския университет на хора,
Коментари Харесай

Герджиков: Главчев постъпи достойно. Караянчева ще се справи много добре

Най-добре се чувстваm, когато преподавам в Софийския университет на хора, които желаят да научат нещо. Oттеглянето на Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик.... към профила от поста на ръководител на Народното събрание беше почтена постъпка. Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила ще се оправи с новата си позиция доста добре.

Това сподели в предаването "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър председател Огнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български правист и политик, длъжностен министър председател,... към профила. "Аз също напуснах поста на ръководител на Народното събрание почтено, а знак за това е уважението, което депутатите от ръководещото болшинство и опозицията ми демонстрираха. България сега е спокойна политически. Действията на сегашната съпротива са напълно естествени. Нормално е опозиицята да желае да се изявява, изключително като в този момент е по-представена ", сподели още той.

Герджиков показа подозрението си, че по време на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз няма да има нови избори и разтърсвания, както и че идният избор на съмнение ще докара до нещо значително. "Не считам, че по време на председателството ще има избори. Не бива такова нещо да се случва. След председателството е допустимо да се случат политически разтърсвания ", сподели той. Според проф. Герджиков не е никаква спънка или проблем, че по време на председателството България ще остане под мониторинг, само че изрази вярата, че наблюдението в скоро време ще отпадне.

Проф. Герджиков изрази разочарованието си, че в Народното събрание законотворците към момента показват юридическа непросветеност. Той напомни, че в случай че приватизационните покупко-продажби са осъществени в сходство със закона, не може да се ревизират. "Правото не е инцидентно нещо, то има хилядолетна история. Ако тогава са се случвали противозаконни приватизационни покупко-продажби, няма спънка и 100 години по-късно покупко-продажбите да се обезсилят. Ако тогава договорката е била съгласно закона, не може да се пипа. Давността е институт на всички цивилизовани страни. След избран период не може да се търси наказателно следствие ", разкри някогашният длъжностен министър председател.

По въпроса със закупуването на нов аероплан за бойната авиация, проф. Герджиков акцентира, че неговото служебно държавно управление е направило това, което са посъветвали специалистите. Той напомни, че се е съветвал и с президента Радев, тъй като освен служебното държавно управление е назначено от него, само че и тъй като той е авиационен специалист. "Аз се съветвах с президента, тъй като той схваща от въпроса. Той ме посъветва да се вземе решение, с цел да не изпуснем периода ", сподели Герджиков и акцентира, че остава предан на правото и преподаването в Алма матер, каквито и позиции да заема.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР