Най-добрата българка в тениса в момента Виктория Томова записа първа

...
Най-добрата българка в тениса в момента Виктория Томова записа първа
Коментари Харесай

Виктория Томова излиза срещу Серена Уилямс във втория кръг на „Уимбълдън“

Най-добрата българка в тениса сега Виктория Томова записа първа победа в шампионат от Големия шлем, за разлика от Григор Димитров който напусна „ Уимбълдън “ още в първия кръг.

Във втория кръг на шампионата Томова ще се изправи против някогашната номер едно в международния тенис Серена Уилямс.

Виктория Томова мина през квалификациите на „ Уимбълдън “, а в първия кръг в профил чехкинята Тереза Смиткова със 7:6(3), 6:1и по този начин записа първи триумф в шампионат от Големия шлем.

23-годишната софиянка изигра отличен мач и стигна до крайния триумф за 1 час и 19 минути. Победата над чехкинята ѝ обезпечи 57 000 паунда от наградния фонд и 70 точки за международната класация, в която сега заема 135-о място.

В сряда Томова се изправя против рекордьорката по трофеи Серена Уилямс. Тя победи Аранча Рус със 7:5, 6:3. Уилямс има седем трофеи на " Уимбълдън ", последната от които е през 2016 година В момента е 181-а в ранглистата, откакто отсъстваше дълго поради раждането на първото си дете.

В същото време първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна още на старта на шампионата от Стан Вавринкас 1:3 сета, в обособените елементи 6:1, 6:7, 6:7, 4:6.

Двубоят стартира чудесно за българина, който завоюва първия сет с 6:1срещу швейцареца и мнозина се надяваха на триумф за Димитров.

Трикратният притежател на титли от Големия шлемобаче взе поредно идващите три гейма.

Вторият сет беше решен в тайбрека, извоюван от Вавринка със 7:3.

Третият сет стартира добре за Димитров, той поведе с 5:3 и сервираше, само че вместо да завоюва още един гейм позволи Вавринка да изравни и още веднъж да се стигне до тайбрек. В него отново швейцарецът имаше лек превес и взе значимите точки. При 4:3 в негова изгода българският му противник профука двата си сервиса и въпреки да отрази единия от трите сетбола, още веднъж преклони глава.

Така се стигна дочетвъртия сет, който Димитров загуби с 4:6.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР