Най-богатото е да можеш да помогнеш. По-голямо удоволствие не може

...
Най-богатото е да можеш да помогнеш. По-голямо удоволствие не може
Коментари Харесай

Милиардер от български произход дари 500 000 лв. на болницата в Русе

Най-богатото е да можеш да окажеш помощ. По-голямо наслаждение не може да има човек, с изключение на да помогне на другиго, показа разчувствуван канадският милиардер Игнат Канев. Бизнесменът, родом от русенското село Долно Абланово, участва на тържествената гала и освещаването на новото детско поделение в русенската болница. Той получи грамота и плакет от изпълнителния шеф на УМБАЛ-Русе доктор Иван Стоянов, съобщи БГНЕС.

„ Това е огромна наслада. Не може да има град без болница. Трябва да се лекуват хората, които имат потребност. Болницата не е единственият план, който имаме в района, няма и да е финален. България може и без мен, може и без тия помощи, само че хубаво е по този начин да подаде човек ръка “, сподели още Канев.



Проектът на ново детско поделение бе стартират преди година, като за задачата фондацията на Игнат Канев подари 500 000 лева То бе преместено от остарялата постройка на болничното заведение в Хирургическия блок, където изискванията са повече от прелестни – стаите са със независим хигиеничен възел, спалното долни дрехи е с анимационни герои, а по стените са окачени детски рисунки. По думите на завеждащия доктор Ева Цонкова новата конюнктура е трансформирала даже манталитета на пациентите.

„ Ние постоянно сме помагали на нашите деца със познания, с опит, със сърце. А когато това го вършим и в една такава конюнктура, повярвайте ми, чувството е друго. Изключително прелестно и комфортно за личния състав и извънредно прелестно за пациентите “, сподели доктор Цонкова.

В детското поделение се лекуват годишно по към 2700 дребни пациенти. То разполага с 19 стаи с 45 кревати, 3 стаи за интензивно лекуване и 2 манипулационни. За децата е построена и занималня, с цел да не скучаят по време на болничния си престой. В знак на почитание към донора двете крила на педиатрията – за най-малките и за младежите, към този момент носят имената на дъщерите на Игнат Канев – Анна-Мария и Кристина-Мария.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР