Най-богатият на етноси район в Пловдив – район Източен“ отбеляза

...
Най-богатият на етноси район в Пловдив – район Източен“ отбеляза
Коментари Харесай

Празник на толерантността събра всички „ЗАЕДНО в район Източен“

Най-богатият на етноси регион в Пловдив – регион „ Източен “ означи през днешния ден на 18 март - Международния ден на толерантността. „ Равенство, достолепие, правдивост “ е мотото под чийто наслов мина празникът. Кметът на регион „ Източен “ Емил Русинов приветства гостите и децата с обръщение за единение, мир и приемливост.
Прочетете още
“Най-хубаво е когато всички дружно се разбираме и живеем в естетика ”, съобщи той.

В Клуба на пенсионера в парк " Каменица " стана пъстро и цветно, най-малките поданици на квартала от ДГ „ Биляна “ показаха музикално-танцова стратегия на етносите. Българчета, ромчета, украинчета, арменчета и мароканчета рецитираха и пяха на своите езици за другарство, добросъседство, почитание и приемливост. Фолклорни танци разкриха хубостта на традициите на другите общности.

Децата се включиха в креативно ателие за приложения на българска шевица. И дружно с кмета на региона Емил Русинов украсиха таблото на толерантността „ ЗАЕДНО в регион „ Източен “. Паното е подарък за членовете и гостите на клуба. Обединени от желанието за един по-благороден и цветен свят, където толерантността е добродетел, гостите потърсиха естетика и в многообразието на изкуството.

Организаторите на събитието от Сдружение „ АртеВизия “ срещнаха присъстващите с историята на обичайното изкуство изобразяване върху вода - ебру. Празникът продължи с проява по какъв начин се основават картини с античната техника. Всеки от присъстващите сътвори своя творба. Обединени в разликите на нрави, просвета и обичаи, участниците си потеглиха обогатени с страсти, усещания и нови другарства.

Вкусът и пъстротата на празника се добави с дегустация на обичайни храни от другите етноси. На финала на събитието кметът Емил Русинов пожела този ден да стане традиция за регион " Източен ".

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР