Най-богатият човек в света Илон Мъск написа в профила си

...
Най-богатият човек в света Илон Мъск написа в профила си
Коментари Харесай

Илон Мъск отново се пошегува - този път, че ще купи Манчестър Юнайтед

Най-богатият човек в света Илон Мъск написа в профила си в Twitter, че купува британския футболен клуб " Манчестър Юнайтед ", а по-късно сподели, че не е сериозен в желанията си и това е просто " отдавашна смешка ".

В предишното Мъск е имал и други объркващи туитове, а и ходове. Само четири месеца откакто разгласи, че ще купи обществената мрежа Twitter, той към този момент се пробва да излезе от съглашението за закупуване на компанията на стойност 44 милиарда $, което го докара до правосъден спор.

Преди предприемачът е изявявал претенциите си, че ще купи и компанията " Coca-Cola ", както и че ще стартира да колонизира Марс - думите му обаче по този начин и не доведоха до съответни дейности.

" Манчестър Юнайтед " е едно от най-известните имена в международния футбол, само че сега се намира в рецесия на фона на апели от страна на почитатели актуалните притежатели на клуба да се отдръпват от управлението.

" За да е ясно, поддържам лявата част на Републиканската партия и дясната половина на Демократическата партия! ", написа Мъск в Туитър. А по-късно добави: " Също по този начин, закупувам Манчестър Юнайтед. Пак заповядайте! ".

Also, I’m buying Manchester United ur welcome
— Elon Musk (@elonmusk)
Когато консуматор в обществената мрежа го попита дали предприемачът е сериозен за думите си, той написа: " Не, това е отдавнашна смешка в Twitter. Няма да закупувам никакви спортни тимове ".

Отборът от Северна Англия има над 32 млн. почитатели в профила си в Twitter, а обявата на Мъск събра близо 320 000 лайкове в платформата единствено в границите на три часа.

Мъск, чиято стойност съгласно Forbes е 270 милиарда $, сигурно може да си разреши да закупи футболния клуб, чиито акции се сринаха с една четвърт през последните 12 месеца, оценявайки ги на малко над 2 милиарда $. Коментарът на милиардер идва единствено седмица, откакто " Юнайтед " разгласи, че излиза на Нюйоркската фондова борса при цена за акция от 14 $ в първичното обществено предложение. Туитът на Мъск е оповестен в 20:01 ч. локално време - малко след края на следборсовата търговия, тъй че акциите на футболния тим не са били наранени.

Някои недоволни почитатели на " Юнайтед " по-рано бяха призовали милиардера да обмисли закупуването на клуба вместо това на " Туитър ". " Юнайтед " претърпява кошмарно разкриване на футболния сезон 2022-2023 година, откакто загуби първите си два мача, а през лятото не съумя да възвърне състава, който се показа относително едва и през предишния сезон.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР