Най-богатият човек в Хонконг Ли Ка-Шинг ще плати таксите за

...
Най-богатият човек в Хонконг Ли Ка-Шинг ще плати таксите за
Коментари Харесай

Милиардер от Хонконг плаща $14 милиона - таксите за обучение на цял випуск студенти

Най-богатият човек в Хонконг Ли Ка-Шинг ще заплати таксите за образование в университета на курс китайски студенти посредством своята благотворителна фондация.

Неговата фондация ще финансира приемането на випуска студенти през 2019 за идните пет години в Университета Шантоу. Ли Ка-Шинг, който е на 90 години, има положение от 30,4 милиарда $.

Фондацията на най-богатия гражданин в Хонконг ще покрие цялостното образование на студентите, което продължава от 4 до 5 години, написа BBC. То стартира през идната образователна година в китайската провинция Гуандун. Цялата сума възлиза на 100 милиона китайски йени или 14,4 милиона $.

" Фондацията се надява тази идея да подкрепи финансово фамилии и да окуражи следването на персоналните цели и образованието, откакто за доста хора спънка са икономическите фактори ", се споделя в изказване на фондацията.

Ли, който първо стартира да работи във фабрика за текстил, в този момент е на 28-ма позиция в класацията за най-богатите хора в света на Forbes. Той се отдръпва от бизнеса си през предходната година и го поверява на най-големия си наследник.

Неговите корпорации CK Hutchison Holdings и CK Asset Holdings оперират в региона на търговията, телекомуникациите и енергийния бранш.

Ли е бил един от първите заможни вложители, вложили парите си в бизнеса с недвижими парцели в Китай. Той е бил награден през 2000 година във Англия за триумфа на бизнес вложенията си. Поради това печели и названието " Супермен ".

Миналия месец сходна постъпка направи и милиардерът Робърт Смит, който пое отговорността да заплати студентските заеми на курс студенти от американски лицей. Близо 400 студенти могат да се възползват от опцията да покрият дълга си, който е към 40 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР