Най-богатият чех купува Теленор и е сред кандидатите с най-силни

...
Най-богатият чех купува Теленор и е сред кандидатите с най-силни
Коментари Харесай

Най-богатият чех взема Теленор. И Нова телевизия?

Най-богатият чех купува " Теленор " и е измежду претендентите с най-силни предложения за Нова телевизия, разкри " Капитал ". Офертата е била отправена посредством компанията му PPF и е за 2 милиарда евро, като включва и бизнеса на " Теленор " в Сърбия и Черна гора, настояват сръбски медии.

54-годишният милиардер Петр Келнер управлява PPF Group, източноевропейска капиталова група с активи в размер на 35 милиарда евро към 30 юни 2017 година по данни на организация Bloomberg. Регистрираната в Амстердам компания има 80% от мобилния оператор O2 - най-големият в Чехия, на производителя на злато Polymetal International и компания за потребителско финансиране Home Credit Group.

Групата му се занимава с бизнеси като банкиране, финансови услуги, обезпечаване, биотехнологии, земеделие и парцели. Основите на PPF са налети от времената на всеобщата приватизация, защото се основава като приватизационен фонд.

Според " Капитал " чешката група сега се води желан покупател.

Сръбски медии обаче оповестяват, че с изключение на Келнер и американският капиталов фонд KKR е претендент за покупката на бизнеса на " Теленор " в България, Сърбия и Черна гора.

Преди дни от " Теленор " оповестиха, че са получили непоискани предложения от страна на вложители за бизнеса си в Централна и Източна Европа. От оператора щели да ги изследват до края на март, с цел да преценяват дали ще има изгода от предложенията за акционерите./clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР