Най-богатият българин Владимир Тенев е обеднял! Той вече не е

...
Най-богатият българин Владимир Тенев е обеднял! Той вече не е
Коментари Харесай

Най-богатият българин обедня! Влад Тенев вече не е милиардер

Най-богатият българин Владимир Тенев е обеднял! Той към този момент не е милиардер, а положението му се пресмята на 845 милиона $, демонстрират калкулации на „ Форбс “. Нашенецът, който от дете живее в Съединени американски щати, направи положение с приложение за търговия с акции без комисиона.

„ Съоснователите на „ Робинхуд “ Влад Тенев и Байджу Бхат към този момент не са милиардери, защото акциите на тяхното известно приложение за търговия с акции не престават да се намаляват през последните месеци и в този момент са загyбили половината от цената cи, откогато компанията стана обществена предходната година “, се споделя в материала на „ Форбс “.

„ Робинхуд ” стана обществена през юли 2021 година при оценка от 32 милиарда $. Тогава цената на една акция е 38 $, само че през последните месеци се следи спад от над 60 %. Така към днешна дата цената на акция е под 14 $. Само от началото на тази година понижението е с към 20 на 100. Финансисти регистрират, че компанията е изгубила повече от половината от цената си. Тенев и Бхат към този момент имат благосъстояния надлежно от 845 милиона и 911 милиона $, което е надалеч от от 4,3 милиарда и 4,9 милиарда $, с които разполагаха през август 2021 година

Двамата отхвърлят коментар по тематиката, само че съгласно обявата в влиятелното издание имали проект, който може да им завоюва милиарди през идващите години, в случай че цената на акциите на компанията доближи избрани стойности.

Компанията ще се надява да се е справила по-добре, в сравнение с през третото тримесечие, когато акциите паднаха с 10 %, а облагата бе надалеч под упованията. При последния доклад „ Робинхуд “ регистрира спад на приходите от 565 млн. $ през второто тримесечие до 365 млн. $. От него излиза наяве още, че компанията има 22 млн. консуматори, само че междинният им баланс по сметките е едвам 3500 $.

Българинът мултимилионер е щастливо женен. Със брачната половинка му Селина постоянно се появяват на събития на бизнесмени на аления килим, а преди време даже се засекли със семейство Зукърбърг на „ Оскарите на науката “, проведени от НАСА, написа „ България Днес “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР