Най-богатите руснаци вече понасят загуби от санкциите, които бяха наложени

...
Най-богатите руснаци вече понасят загуби от санкциите, които бяха наложени
Коментари Харесай

Руските олигарси понасят тежки загуби след санкциите

Най-богатите руснаци към този момент понасят загуби от глобите, които бяха наложени след началото на спора в Украйна. Инвестициите им се обезценяват, дворците, яхтите и частните им самолети в Европа и Съединени американски щати се конфискуват.

Алексей Мордашов е може би най-богатия съветски предприемач. Той е натрупал положението си от рандеман на стомана, която в този момент не може да изнася нито в Европа, нито в Съединени американски щати. Мордашов има частен аероплан, който е видян край Сейшелите и две яхти, регистрирани на Кайманските острови.

От началото на войната Мордашов е изгубил близо 6 милиарда $. Това е близо два пъти по-голяма сума от недостига, заложен в бюджета на България за тази година, оповестява БТВ.

Със своя аероплан ще се раздели и Игор Шувалов, който е някогашен вицепремиер и ръководител на Руската банка за развиване, която пък беше изключена от интернационалната SWIFT система. Британският " Гардиън “ споделя, че частният му аероплан е бил употребен повече от брачната половинка му за полети из Европа.

Семейството към този момент е със наказания от Съединени американски щати и Европа.

Според оценката на " Форбс " съветските олигарси са вложили 1 милиард и 200 милиона $ в парцели из Европа и Съединени американски щати.

Заради глобите бизнесменът Алишер Усманов няма да може да посещава двата си двореца във Англия. Той към този момент не е и притежател на най-голямата в света яхта, тъй като, съгласно източници от промишлеността, тя е била арестувана в Германия.

Яхтата носи името " Дилбар “, разполага с 25-метров басейн и е оценена на 600 милиона $. Самият Усманов дефинира европейските наказания като " несправедливи ".

Опозиционните деятели настояват, че президентът Путин е най-богатият мъж в Русия, само че какъв брой е изгубил от глобите не е ясно. Знае се, че за ръководството на федерацията той получава 118 000 евро на година, както и че има остарели коли и дребен апартамент в Москва.

Неофициално положението му се пресмята на над 200 милиарда $ в акции, парцели и сметки. Собствеността на суперяхтата " Грейсфул “ е приписвана на него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР