Най-активните години на Akon поотминаха, но това не означава, че

...
Най-активните години на Akon поотминаха, но това не означава, че
Коментари Харесай

Колко ще струва футуристичният град на Akon в Сенегал

Най-активните години на Akon поотминаха, само че това не значи, че изпълнителят е спрял да прави музика. Даже преди няколко дни пусна нова ария - " Solo Tu ".
 Рапърът Akon си строи лична Уаканда
Рапърът Akon си строи лична Уаканда

Звездата пусна и лична криптовалута

Освен с музиката си обаче Akon е прочут и с това, че подарява доста пари, с цел да усъвършенства живота на нуждаещите се в Сенегал и цяла Африка.

В началото на годината даже се похвали, че е подписал нужните съглашения и ще строи град в родината си.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от AKON (@akon) на Яну 17, 2020 в 10:07 PST

А към този момент знаем, че Akon City ще коства внушаващите 6 милиарда $ . Американската компания KE International ще се погрижи за построяването, което се състои от няколко етапи.

Първата би трябвало да бъде приключена до 2023 година и вследствие на нея Akon City да има построена пътна инфраструктура, болничен кампус, мол, полицейско ръководство, учебно заведение, хотели и централа за произвеждане на ток посредством слънчеви панели.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от AKON (@akon) на Юни 15, 2020 в 10:44 PDT

Втората фаза би трябвало да стартира през 2024 година и да бъде приключена до 2029 година След нея градът ще е изцяло приключен и даже се чака да има лична криптовалута - AKOIN.

Според Highsnobiety, държавното управление на Сенегал класифицирало града като специфична зона, която ще има данъчни облекчения, с цел да бъдат насърчени вложенията.
 Китай, Шънджън, Net City и новият град на бъдещето, който ще се строи
Градът на бъдещето, който не е като другите

Не става единствено с технологии

Akon City ще се простира на 2000 акра и ще се намира на по-малко от час път с кола от новото интернационално летище в Дакар, столицата на Сенегал. До 2030 година градът би трябвало да разполага и със лични университети, паркове и стадион.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР