Навярно Google и останалите интернет гиганти могат да въздъхнат с

...
Навярно Google и останалите интернет гиганти могат да въздъхнат с
Коментари Харесай

Единадесет европейски държави гласуваха против спорната директива за авторското право в интернет

Навярно Гугъл и останалите интернет колоси могат да въздъхнат с облекчение, тъй като няма да има се наложи съществено да трансформират бизнес модела си в Европа. Днес, на 21-ви януари трябваше да се състои следващото гласоподаване, на което трябваше дефинитивно да бъде решен въпроса със скандалната инструкция за отбрана на авторското право в интернет. За нея към този момент много се сподели, а наскоро Гугъл показва по какъв начин би изглеждала неговата търсачка, в случай че самодейността бъде призната. Но днешното гласоподаване ненадейно бе анулирано, откакто 11 страни, в това число Германия, Италия и Холандия непосредствено обявиха, че няма да поддържат директивата в нейния настоящ тип.

Депутатът от Европейския парламент Юлия Реда означи, че множеството от тези страни, като се изключи Хърватия и Португалия, и преди този момент бяха на мнение, че противоречивите параграфи на директивата (11-ти за „данък препратки“ и 13-ти за „филтриране на съдържанието“ не обезпечават задоволителна отбрана правата на потребителите.

Отмяната на гласуването напълно не значи цялостен отвод от тази самодейност. Но сигурно може да се каже, че по този начин квалифицираният закон не може да набере нужния брой гласове и ще са наложат промени. А това съществено ще забави въвеждането на самодейността. Като се има поради, че Европейските избори ще се състоят през месец май тази година, напълно не остава доста време за въвеждането на противоречивата инструкция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР