Навръх празника благовещение в студиото на предаването Тази неделя“ по

...
Навръх празника благовещение в студиото на предаването Тази неделя“ по
Коментари Харесай

Навръх Благовещение Мариана Векилска си гугука с евангелисти за... Дядо Коледа

Навръх празника благовещение в студиото на предаването „ Тази неделя “ по bTV се завихри спор на религиозна тема. Той, обаче, не беше обвързван с днешната дата, а с Коледа.

Гости на водещата Мариана Векилска бяха Беатрис и Марио Владимирови – евангелисти от Перник, взели участие в предаването „ Смени дамата “. Водещата ги помоли напълно в резюме да обяснят „ против какво стачкува “ религията им, което го има при православните и католиците.

„ Като цяло иконите, ритуали, които са идолопоклонничество, както в предаването стана дума – Дядо Коледа. Защото в Библията на никое място не написа за Дядо Коледа или преди време както беше – Дядо Мраз “, изясни Марио Владимиров.

Семейството, което има две деца, не учи по-голямото, че има Дядо Коледа.

„ За мен това, че не сме ѝ споделили, не е ограничаване. Напротив, съгласно мен тя не живее в неистина, а живее с истина. Тя по този метод се учи да не лъже “, добави Беатрис.

„ Чакайте в този момент, аз имам вяра в Дядо Коледа “, възрази Векилска. „ Аз също съм вярвала “, сподели Беатрис. „ Аз не преставам да имам вяра “, упорства водещата.

„ Дядо Коледа ли ви дава подаръците? “, отвърна Марио.

„ Това е религия в положително, във висша мощ... “, потегли да изяснява водещата. „ Ами вярата в Бог дава доста повече обич “, продължи мъжът.

„ Добре, само че някой може да каже: „ Аз не съм виждал и пипал Бог, значи той не съществува “, посочи Векилска. „ Ами това е вярата “ – отвърнаха ѝ в един глас съпрузите.

„ Аз мога да кажа удостоверение по какъв начин Бог ми е помагал с разнообразни обстановки – Дядо Коледа не ми е помагал по този начин “, добави Марио.

„ Добре, желая да ви кажа, че и елхата се счита за християнски бит, само че в действителност доста по-отдавна е била украсявана, още от северните нации, от Древен Египет. Само това желая да ви кажа, че тя е знак на безконечен живот. Изобщо има доста по-древна символика “, настоя водещата и по-късно внезапно промени диалога по посока на главната тематика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР