Навръх националния ни празник в град Варна беше поруган паметника

...
Навръх националния ни празник в град Варна беше поруган паметника
Коментари Харесай

Костадинов клейми поругаването на паметник, къде са властите

Навръх националния ни празник в град Варна беше осквернен паметника на граф Игнатиев, споделя Костадин Костадинов във видео в обществената мрежа фейсбук.

„ Това е първият изработен монумент в град Варна след Освобождението на града и България от турско иго през 1878 година Неслучайно това е първият монумент, тъй като граф Игнатиев е именуван графът на българите и е бил най-обичаният руснак в България, защото той е създателят на Санстефанския кротичък контракт, който се трансформира в неосъществения български блян “, споделя още Костадин Костадинов във видеото.
-->
Всяка година от този монумент стартират честванията в града за националния празник на страната ни.

Поводът за видеото му е фактът, че 34-годишен мъж е поругал паметника, като го е залял с бяла багра. Изкъртена е и възпоменателната плоча до паметника, на която е картата на Санстефанска България. 



„ Паметникът е измит след включването на доброволци, което води до бързото му възобновяване. Общината се е намесила след това “, споделя Костадинов и разяснява, че общината се ръководи от евроатлантическата партия  ГЕРБ.

Той споделя още, че паметникът нееднократно е ставал обект на нападения за кражба, само че такова поругаване се случва за пръв път и то е поругаване на българската история и българския народ.

„ Това действие заслужава наказване по глава 1 на Наказателния кодекс, където влизат  национално изменничество, държавна измяна, измама, бойкот и шпионаж.  Това е измама и бойкот на българската история, на българската чест, памет и достолепие “, оповестява още Костадинов.

От „ Възраждане “ приканват институциите да  влязат в пълномощията си и причинителят да бъде осъден. Общинските съветници на политическата организация в града ще изискат още в понеделник общинската администрация да възвърне и паметната плоча на паметника.

Костадинов разяснява още и разделянето, което се постанова в обществото, и напомни, че хората на 2 април избират сред евроатлантическите партии, които разделят обществото ни по значими тематики посредством доноси и отбрана на непознати ползи, или свободата. Костадинов приканва всички български жители да изберат свободата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР