Навръх 27-ия си рожден днес Григор Димитров допусна обрат срещу

...
Навръх 27-ия си рожден днес Григор Димитров допусна обрат срещу
Коментари Харесай

Григор Димитров се провали на рождения си ден

Навръх 27-ия си рожден през днешния ден Григор Димитров позволи поврат против Кей Нишикори (Яп) със 7:6 (4), 5:7, 4:6 и отпадна още във II кръг на " Мастърс " шампионата по тенис в Рим (Ит, €4,87 млн.). Това бе първият дуел в конкуренцията за поставения под №3 българин, който по право почива на старта на главната скица.

Първи брейк в мача реализира Нишикори, който поведе с 4:2 и 5:3 гейма, а при 5:4 сервираше за първата част. В последния вероятен миг Димитров върна пробива, освен това на нула, след което се стигна до тайбрек. В дългия гейм българинът позволи минибрейк и изостана с 2:4 т., само че от другата страна мрежата завоюва 5 следващи точки и поведе с 1-0.

Втората част се разви съвсем огледално - този път Григор не се възползва от един пробив преднина и вместо да затвърди за 5:3 гейма, мигновено позволи рибрейк за 4:4. При 5:6 пък нашият сервираше за влизане в тайбрек, само че при 0:40 съумя да избави единствено първите два сетбола на японеца.

В решаващия III сет двамата взимаха геймовете си до 2:2, когато Димитров направи пробив и го затвърди за 4:2. Отново обаче се повтори обстановката от предната част и нашият бе продънен назад за 4:4, след което пропусна брейкбол в подаването на Нишикори и той поведе с 5:4. Така международният №4 трябваше да сервира за оставане в мача, само че се провали още при първия разкрил се мачбол за японеца.

Това бе четвърта загуба за Димитров в общо пет мача против този противник. На 1/8-финалите противник на Нишикори ще бъде немският деец Филип Колшрайбер (34 г.), който преодоля №13 в схемата Джак Сок с 6:4, 6:3.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР