Наводненията у нас поразиха и животни. Еколози алармират за умряла

...
Наводненията у нас поразиха и животни. Еколози алармират за умряла
Коментари Харесай

Спасена ли е костенурката? СНИМКА на министъра на туризма разбуни мрежата

Наводненията у нас поразиха и животни. Еколози сигнализират за умряла риба, свине, сърни и за доста потърпевши костенурки. Като към костенурките в обществените мрежи се разгоря спор, в който беше замесен и министърът на туризма.

Докато беше на посещаване на потърпевшия плаж „ Нестинарка “ министър Зарица Динкова видя нещо в пясъка, взе го и в ръката си към този момент държеше костенурка. Въпросът е какво направи с нея.

Според мнения във Facebook в желанието си да й помогне министър Динкова е пуснала костенурката в солените води на морето и по този начин я обрекла на гибел.

Зарица Динкова не е оставила костенурката във водата, а на пясъка. С министъра на туризма е и Нали Сандева, притежател на заведение до реката пред bTV.

„ През цялото време гледаме костенурките долу в реката. Това са водни костенурки, хората и туристи минават около моста, хвърлят им даже храна “, изясни тя.

Костенурките са студенокръвни. Ниските температури и пороите ги изтощават, споделят херпетолози.

Съветът на експертите е да не пипаме потърпевшите от наводненията животни, а да сигнализираме екоинспекцията.

В желанието си да помогне министър Динкова сграбчи костенурките и ги реалокира, с цел да не бъдат „ стъпкани или повлечени от боклуците в морето “, написа във Facebook Динкова. Тя увери, че костенурките са добре.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР