Навлизането в света на BMW X вече е още по-атрактивно.

...
Навлизането в света на BMW X вече е още по-атрактивно.
Коментари Харесай

Новото BMW X1 и първото BMW iX1

Навлизането в света на BMW X към този момент е още по-атрактивно. В третото си потомство новото BMW X1 впечатлява c още по-силно наличие на дизайна, усъвършенстван тримерен комфорт, напредничава цифровизация – a за пръв път и с чисто електрическо задвижване. В новото BMW iX1 спонтанната наслада от шофирането и модерната еластичност са съчетани с подвижност с нулеви местни излъчвания. В допълнение, ориентираният към бъдещето темперамент на Sports Activity Vehicle (SAV) в премиум компактния сегмент бива завършен и от нова инфотейнмънт система с BMW Operating System 8 и BMW Curved Display, както и със доста по-богата гама от системи за автоматизирано шофиране и паркиране.

Със своя тип, внушаващ чувство за издръжливост, както и с универсалната си функционалност, новото BMW X1 основава неповторимо чувство за независимост и самостоятелност в ежедневния трафик, както и при дълги пътувания. Прогресивният дизайн и атмосферата в интериора, излъчваща високо качество, както и доста по-богатото спрямо предходния модел серийно съоръжение акцентират зрелия премиум темперамент на модела.

При лансирането на пазара през октомври 2022 година в началото X1 ще бъдe предлагано с два бензинови и два дизелови мотора, които ще бъдат комбинирани серийно със седемстепенна скоростна кутия с два съединителя Steptronic и с предно или интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive (в взаимозависимост от мощността). Непосредствено по-късно ще последват и напълно електрическото BMW iX1 xDrive30 (среден разход на електрическа енергия съгласно WLTP: 18,4 - 17,3 кВтч/100 км, СО2-емисии 0 г/км; данни по NEFZ: - ; въз основата на прогноза от създаването на автомобила към днешна дата), както и два Plug-in хибридни модела и два други разновидността с стандартно задвижване и 48-волтова технология Mild-Hybrid. Новото BMW X1 ще бъде създавано в завода на BMW Group в Регенсбург, където за първи път модели единствено с мотори на вътрешно горене, Рlug-in хибридни модификации и версии с чисто електрическо задвижване ще се вършат на една и съща индустриална линия.

Благодарение на BMW iX1 насладата от шофирането с нулеви местни излъчвания доближава до възходящ в целия свят авто сегмент, а по този метод става налична за извънредно огромна целева група. В резултат на това компактният SAV с най-новата технология на BMW eDrive дава мощен подтик за настъпването на електрическата подвижност. Сред постигнатите по отношение на предходния модел стъпки на прогрес в региона на устойчивостта са поредната електрификация, а също по този начин и увеличеното потребление на зелена електрическа енергия в производството и във веригата за доставки, както и засилената приложимост на вторични първични материали и естествени материали.

Дизайн: съвременно оформление на повърхностите, емфатичен темперамент и лъчение за издръжливост в типичния за моделите BMW X жанр.

В третото потомство на BMW X1 дизайнът на повърхностите, линиите и висококачествените елементи в екстериорния дизайн повече от когато и да било акцентират характера му на Sports Activity Vehicle. Отличителните характерности на модела включват мускулести пропорции, калници с съвсем квадратни очертания и типичния за моделите BMW X дизайн на предната и задната част.

Със своята изправена предницата новото BMW X1 маркира по извънреден метод своето наличие. Останалите акценти в нея са плоски LED фарове, огромна и съвсем квадратна BMW бъбрековидна радиаторна решетка, X-образни линии, ориентирани на открито, както и впечатляващи хромирани детайли в долния въздухозаборник. Опционално могат да бъдат поръчани адаптивни LED фарове с матрични дълги светлини, пулсиращи мигачи и гъвкаво систематизиране на светлинния вързоп.

Изразително моделираните повърхности и дългата линия на покрива характеризират изтегления за динамично чувство контур на новото BMW X1. Отзад хоризонтални линии плоско стъкло на задния похлупак, отличителни LED светлини и „ раздути “ калници способстват за постигането на типичната SAV-визия,

„ Мускулестият “ външен тип на новото BMW X1 бива емфатичен със характерни дизайнерски характерности при модела xLine, измежду които е и забележимата отбрана за дъното на автомобила. В допълнение, като опция на базовото съоръжение се предлага и версията M Sport, която наред с други акценти, израз на динамичната наслада от шофирането, разполага и с огромни отвори за отклоняване на въздуха за изстудяване.

Всички разновидности на модела разполагат серийно със 17-инчови алуминиеви джанти. 18-инчовите алуминиеви джанти са включени в пакетите съоръжение xLine и M Sport, при които могат да бъдат поръчани също колелата с размер 19 инча и - за първи път при BMW X1 – 20 инча. Моделът може да бъде поръчан в две общоприети и 10 лакови покрития вид „ металик “ за екстериора, измежду тях за първи път и Frozen от BMW Individual.

Интериор: Прогресивна атмосфера, еластичност и шир.

За присъщото чувство при шофиране в интериора на компактния SAV способстват по-високата позиция на седене и прогресивната премиум атмосфера в стилистиката на BMW iX. Централните детайли на този нов вид дизайнерско оформление са плоско арматурно табло, BMW Curved Display, преносим подлакътник с интегриран надзорен панел и ниша за предпазване на смарт телефони със прикрито осветяване в предната част на централната подпора.

Седалките нова разработка са опционални в осъществяванията Sensatec с пробиване или при кожен салон Vernasca. Също по този начин клиентите могат да поръчат и спортни седалки, електрическо контролиране на седалките с функционалност памет, както и лумбална опора и функционалност за масаж. Оптимизации с изключение на по повод намаляването на шума са направени и за отбраната на пасажерите. Интегрираната идея за пасивна сигурност към този момент включва и нова въздушна възглавница сред седалките на лидера и пасажера начело.

Задната част на новото BMW X1 предлага три пълноценни места, които обезпечават доста нараснал комфорт. За разширение размера на багажното поделение може да бъде употребена делимата в съответствие 40:20:40 сгъваема облегалка на задната седалка. Още по-висока еластичност обезпечава и опцията за надлъжно контролиране на задната седалка, налична единствено за моделите със задвижване само от мотор на вътрешно горене. Обемът на багажника може да се усили от 540 на най-много 1600 литра. Като алтернатива се предлага теглич, който за първи път в новото BMW X1 се прибира и изважда електрически единствено с натискане на бутон.

Двузонов автоматизиран климатик, състезателен волан и BMW Маps серийно.

Навигационната система BMW Maps, състезателен кожен волан, двузонов автоматизиран климатик с интелигентно ръководство и датчик за дъжд с автоматизирано ръководство на фаровете са част от серийното съоръжение в новото потомство BMW X1, също както четири врата USB-C, два извода за зареждане (12V) и доста по-голям брой асистиращи системи за подкрепяне на лидера, в сравнение с при предходния модел.

Новата конструкция на пакетите съоръжение разрешава целеустремено персонализиране на автомобила. За наблягане на премиум характера способстват също и пакет огледала, амбиентното осветяване, панорамният стъклен покрив и аудиосистемата Harman Kardon.

BMW iX 1: Нова епоха на наслада от шофирането в компактния SAV.

BMW iX1 xDrive30 е първият електромобил на марката със задвижване на четирите колела в премиум компактния сегмент. Два интегрирани задвижващи модула на предната и задната ос генерират общо мощ, която при краткотраен Boost доближава 230 кВт/313 к.с. Системният въртящ доближава 494 Нм. Електрическото задвижване на четирите колела обезпечава великолепно сцепление, точно следване на мечтаната траектория и непоклатимост при шофиране във всяка обстановка. BMW iX1 xDrive30 форсира от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди.

Технологията BMW eDrive от пето потомство включва също и високоефективна технология за зареждане с сходен на този при BMW i7 усъвършенстван програмен продукт за зареждане и ситуирана в долната част на автомобила високоволтова батерия, чиято висока енергийна компактност разрешава пробег от 413 до 438 километра. (В информацията по отношение на мощността, динамичните индикатори, разхода на сила и пробега на BMW iX1 xDrive30 са употребявани планирани данни, основани на предходна фаза в създаването на автомобила.)

Plug - in хибридни модели с повишен електрически пробег, бензинови и дизелови мотори с 48-волтова технология М ild - Hybrid.

Технологията BMW eDrive от пето потомство e употребена и в Рlug-in хибридните версии на новото BMW X1. Благодарение на нея моделът е направил основни стъпки напред във връзка с спортно държание, разход и мощ при зареждане. Също по този начин и електрическият пробег е повишен доста.

Към момента на лансиране на новото BMW X1 портфолиото от стандартни мотори с вътрешно горене включва два бензинови и два дизелови елемента от новото модулно потомство мотори Efficient Dynamics на BMW Group. За успеваемостта и разгръщането на мощността при двата най-мощни мотора способства 48-волтова Mild Hybrid технология от второ потомство, при която електрически мотор е интегриран в 7-степенната скоростна кутия Steptronic.

Благодарение на тази технология четирицилиндровият модел BMW X1 xDrive23i (среден разход на гориво: 7,2 – 6,5 л/100 км; комбинирани CO2-емисии съгласно WLTP: 162 – 146 г/км; данни съгласно NEDC: – ) доближава мощ от 160 кВт/218 к.с. (генерирана взаимно от мотор с вътрешно горене с до 150 кВт/204 к.с. и интегриран електродвигател с мощ до 14 кВт/19 к.с.). В гамата влиза и новото BMW X1 sDrive18i (среден разход на гориво: 7,0 – 6,3 литра/100 км; комбинирани CO2-емисии съгласно WLTP: 158 – 143 г/км; данни съгласно NEDC: –), задвижвано от 3- цилиндров мотор със 115 кВт/156 к.с. Четирицилиндров дизелов мотор и технология Mild Hybrid подсигуряват при новото BMW X1 xDrive23d (среден разход на гориво: 5,4 - 4,8 л/100 км; комбинирани CO2-емисии според WLTP: 142 – 125 г/км; данни съгласно NEDC: –) постигането на оптималната мощ 155 кВт/211 к.с. (генерирана в тандем от мотора с вътрешно горене с до 145 кВт/197 к.с. и интегрирания електродвигател с до 14 кВт/19 к.с.). Четирицилиндровият дизелов мотор на новото BMW X1 sDrive18d (среден разход на гориво: 5,5 – 4,9 л/100 км; комбинирани CO2-емисии според WLTP: 145 – 129 г/км; данни съгласно NEDC: – ) обезпечава 110 кВт/150 к.с.

Универсален гений с идеална композиция от пъргавост и комфорт при шофиране.

Независимо от вида задвижване, всички версии на новото BMW X1 се характеризират с типичното за марката и уместно за всяка обстановка пътно държание. За оптимална естетика на спортна управляемост и комфорт при пътувания на дълги дистанции се грижи технологията на окачването при компактния модел повсеместен гений.

Предпоставка за тази естетика е усъвършенстваната във връзка с тегло, както и на резистентност на извъртане структура на каросерията, дългото междуосие и увеличената по отношение на предшественика предна и задна диря, а също и целенасочената рационализация на предното закачане с един носач и пружинна стойка и на трираменната задна ос.

Сцеплението и стабилността на пътя се покачват от серийния ARB надзор на сцеплението. Другите новости включват интегрирана спирачна система и работещи според от хода спомагателни амортисьори. Опционалното Адаптивно М окачване включва характерни амортисьори, спортно кормилно ръководство и намаляване на каросерията с 15 мм.

Голямо многообразие от системи за автоматизирано шофиране и паркиране.

Технологичният прогрес по отношение на предходния модел се показва и в доста по-големия брой системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Серийното съоръжение включва и надзор на скоростта със спирачна функционалност и предизвестие за удар начело, чиято функционалност е допълнена с вписване на насрещното придвижване при завой наляво, както и на пешеходци и велосипедисти при завой надясно. Моделите серийно се оборудват с Асистент за паркиране включително камера за назад виждане и помощник за придвижване на заден ход.

Като алтернатива се оферират и помощник за завиване и водене в лентата, Активен надзор на скоростта с функционалност Stop & Go, интензивно навигационно водене, предизвестие при слизане, BMW Head-Up екран, както и функционалностите Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder и Remote Theft Recorder. Чрез Remote Software Upgrades е допустимо възстановяване, респективно разширение на към този момент налични функционалности (наличността е според от инсталирания в автомобила хардуер и даденостите на пазара).

Серийни BMW Operating System 8 и нов ата BMW iDrive.

Благодарение на серийния BMW Live Cockpit Plus, новото BMW X1 предлага мултисензорното преживяване на BMW iDrive от най-ново потомство. То е основано на BMW Operating System 8 и разполага с BMW Curved Display с съвременна графика и конструкция на менюто, както и с BMW Intelligent Personal Assistent с разширени функционалности. Напълно цифровата композиция от знаци включва 10,25-инчов информативен екран и 10,7-инчов надзорен екран. Новото BMW iDrive е поредно ориентирано към ръководство с допиране и гласови команди. Последователната цифровизация разрешава доста съкращаване на нужните за контрола в кокпита физически бутони, регулатори и превкючватели.

Новите My Modes комбинират самостоятелните настройки на автомобила със съответните преживявания в интериора. Cloud-базираната навигационна система BMW Maps може опционално да бъде допълнена с Augmented View на контролния екран. Интериорната камера разрешава фотоси за спомен и прехвърлянето на фотосите от интериора към смарт телефона на клиента. Освен това в новото BMW X1 могат да бъдат употребявани ориентирана към новия мобилен стандарт 5G Personal eSIM, BMW Digital Key Plus, BMW ID за индивидуализиране на потребителското преживяване, както и в допълнение усъвършенствана Smartphone-Integration с Apple CarPlay и Android Auto™.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР