Навлизането на роботите в армията, полицията и службите за спешно

...
Навлизането на роботите в армията, полицията и службите за спешно
Коментари Харесай

Робо-кучетата Spot стават част от американската полиция

Навлизането на роботите в армията, полицията и службите за незабавно реагиране бе единствено въпрос на време и ето, че това време пристигна.

Кучетата Spot на компанията за роботи Boston Dynamics, които по-скоро будят усеща на боязън, в сравнение с убеденост и сигурност, към този момент стават част от полицейските служби в щата Масачузетс, Съединени американски щати, заяви CNET.

Още по-рано тази година управляващите са получили няколко кучета " назаем " от Boston Dynamics, с цел да ги тестват в избрани обстановки и явно тестванията са минали добре.

За момента от полицията нямат планове да оборудват роботите с огнестрелни оръжия, само че не виждаме причина това да не се случи в бъдеще.

Официалното мнение е, че управляващите ще употребяват кучетата Spot, с цел да проникват в рискови за хората места, като разпадащи се или горящи здания да вземем за пример.
 Spot, Boston Dynamics и кучето-робот, което можем да си купим
“Кучето ” на Boston Dynamics е към този момент на пазара

Колко коства и защо бихме могли да го употребяваме

Възможно е роботите да бъдат употребени и за обезвреждането на бомби, с помощта на способността им да боравят с околната среда чрез механичния си хобот.

Едно е несъмнено - К-9 кучетата са в развой на пенсиониране, а полицейските служби влизат в интервал на промяна, която е допустимо с времето да измести и хората.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР