Навлизаме в най-топлите и слънчеви месеци от годината. Съвсем естествено

...
Навлизаме в най-топлите и слънчеви месеци от годината. Съвсем естествено
Коментари Харесай

Как да разпознаем слънчева алергия

Навлизаме в най-топлите и слънчеви месеци от годината. Съвсем естествено е да ни се желае да прекарваме от ден на ден време на открито под слънцето, само че пък знаем, че е нездравословно за кожата. Освен това може да провокира и алергия. Най-общо казано, тя се демонстрира със зачервени или тъмни петна, които наподобяват като слънчево изгаряне и сърбят. Получават се в резултат на реакцията на имунната ни система към ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Най-издайническите признаци са няколко. Ето за кои е добре да сме по-наблюдателни.

Сигурен знак, че имаме слънчева алергия, е, в случай че по кожата ни се появят петна или розовеещи подутини. Те могат да бъдат цялостни с течност и даже да наподобяват като мехури.

Засегнатите сектори най-често са краката, ръцете в частта от лактите надолу, както и дланите.

Това, което експертите са забелязали също, е, че при хората с по-светъл звук на кожата, петната имат червеникав цвят. При по-тъмните пък нормално наподобяват като хиперпигментирани и са кафеникави.

Освен тези външни признаци, поривите за сърбеж също подсказват за слънчева алергия. В някои случаи обривът по кожата е съпроводен и от подпухнали и лющещи се сектори, даже и мехури.

Ако видим, че след излагане на слънце кожата ни сърби, зачервява се и се повяват някои от гореизброените признаци, то евентуално сме алергични.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР