Навални е най-отявленият вътрешен критик на президента Владимир Путин и

...
Навални е най-отявленият вътрешен критик на президента Владимир Путин и
Коментари Харесай

Навални: Нашата нещастна, изтощена Родина трябва да бъде спасена

Навални е най-отявленият вътрешен критик на президента Владимир Путин и гневен съперник на войната в Украйна.

 

Критикът на Кремъл Алексей Навални употребява във вторник втората годишнина от пандиза, с цел да подчертае още веднъж обещанието си да продължи да се бори, до момента в който фамилията и съдружниците му организират акция за освобождението му, заяви " Ройтерс ", представени от news.bg.

" Нашата нещастна, изтощена Родина би трябвало да бъде избавена. Тя беше ограбена, ранена, въвлечена в нападателна война и превърната в затвор, ръководен от най-безскрупулни и лъжливи негодници, написа Навални в Twitter посредством своите юристи. Всяко опълчване на тази тайфа - даже и единствено алегорично в настоящия ми стеснен потенциал - е значимо. Няма да им предам страната си и имам вяра, че тъмнината в последна сметка ще изчезне. "

Припомняме, че 46-годишният Навални беше задържан тъкмо преди две години, до момента в който се връщаше в Русия от Германия.

В Германия той беше лекуван от отравяне със смъртоносно нервнопаралитично вещество.

Отравянето му бе оповестено за опит за ликвидиране от съветската страна.

Кремъл отхвърли да е забъркан.

По-рано през януари над 200 съветски лекари подписаха отворено писмо до президента Владимир Путин, в което го молят да спре злоупотребите по отношение на опозиционния.

На Нова година критикът на Кремъл беше подложен за десети път в изолатор, откогато изтърпява 9-годишната си присъда в пандиза.

В края на декември Навални упрекна затворническите управляващи, че употребяват здравословното му положение като инструмент за оказване на напън. Той се оплака от мощни болки в гърба след месеци на изолираност и укори затворническите управляващи, че крият медицинските му документи и му дават незнайни медикаменти.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР