Навалиците от китайски туристи по света - позабравени в последните

...
Навалиците от китайски туристи по света - позабравени в последните
Коментари Харесай

Китайците хукнаха за билети след отварянето на границите

Навалиците от китайски туристи по света - позабравени в последните 3 години на пандемията, се завръщат. След три години тежки ограничавания, от 8 януари Китай стопира да изисква влизащите от чужбина да се карантинират. Новината бе оповестена нощес и тази заран азиатските пазари се разсъниха в оптимистичен напредък, очаквайки възкръсване на втората в света стопанска система, оповестява " Гардиън ". Китайците пък се втурнаха да пазарят самолетни билети.

Само в първите 30 минути от оповестяването на решението, търсачките в една от най-популярните платформи за билети Ctrip прегряха. Търсенията на обичани за китайците дестинации като Макао, Хонконг, Япония, Тайланд и Южна Корея скочиха 10 пъти. Данни от друга платформа - Qunar, демонстрират, че в границите на 15 минути след новината за анулация на карантината търсенията за интернационалните полети са скочили 7 пъти, като и тук Тайланд, Япония и Южна Корея са преди всичко.

В същото време Япония разгласи през днешния ден, че ще подлага на наложителен коронавирус тест идващите от континентален Китай поради интензивното разпространяване на SARS-CoV-2 в страната. При позитивен резултат ще се изисква седемдневна карантина, разгласи министър председателят Фумио Кишида. Мерките влизат в действие от среднощ на 30 декември. Правителството, също така, ще ограничи устрема на самолетните компании да усилят полетите до Китай. Япония отвори границите си за туристи през октомври след над две години ограничавания, като желае документ за имунизация или негативен тест, изработен преди пътуването.

Също от 8 януари ограниченията в страната ще бъдат облекчени от категория А в категория Б, което значи, че управляващите няма да слагат под карантина пациенти и техните контактни, а също няма да вкарват локдаун на цели райони.

Наред с вълненията към тази чакана от 3 година нормализация обаче пораства и паниката от протичащото с COVID-19 в Китай. Здравната система се задъхва, лечебните заведения и погребалните бюра са препълнени, някои градове признават, че имат стотици хиляди заболели, които не се афишират. Медицинският личен състав е заставен да работи и болен, а в селските и отдалечените региони от пенсия се вадят възрастни медицински сестри и лекари. На места има недостиг на медикаменти. Официалната статистика дава единствено един умрял от COVID-19 за последните седем дни - нещо, в което никой не има вяра. Според интернационалните анализатори в Китай сега има милиони инфектирани, а прогнозите са, че следващата година може да се стигне до 1 млн. умряли от коронавирусна зараза.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР