Наука на ръка разстояние - интерактивен център в малтийската столица

...
Наука на ръка разстояние - интерактивен център в малтийската столица
Коментари Харесай

Утре вечер: Европейци се завръща по БНТ с история за уникален музей в Малта

Наука на ръка разстояние - интерактивен център в малтийската столица Валета разрешава на децата да учат като опитват. За всяка просвета си има зала, а презентатори повеждат посетителите по пътя на знанието. Тази вдъхновяваща история ще ви опишат Милена Кирова и операторът Станислав Ангелов тази събота в предаването " Европейци " незабавно след централната емисия в 20 ч.

Въпроси и пояснения за деца, възпитаници, студенти и възрастни - всичко това е събрано на едно място - в научния център във Валетта.

Първо две бързи стъпки, по-късно две по-бавни - тук всеки може да бъде композитор на своя лична мелодия, а науката в Малта е доста по-разбираема, тъй като можеш да я докоснеш, можеш да експериментираш, можеш да си обясниш до неотдавна необяснимото.

Всички деца се интересуват от това, което вършим тук, тъй като децата са си любопитни, желаят да изследват. И аз мисля, че това е най-хубавото място да схванеш науката. Защото имаме всевъзможни експонати и те не са просто артeфакти, затворени зад стъклени витрини, кoито не могат да се пипат, а можеш да им се наслаждаваш единствено с очи. Тук си поощрен да играеш с експонатите и да откриваш нещо друго за себе си. Всичко е интерактивно, изяснява Дейвид Чилия, теоретичен началник.

И всичко е допустимо, тъй като Европа влага в Малта, а Малта в стопанската система на знанието.

Целият репортаж за този неповторим музей в Малта гледайте в новия брой на " Европейцина 3 април, събота незабавно след новините в 20 ч!

Още вдъхновяващи хрумвания и истории вижте
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР