Научното списание Urology Case Reports публикува статия за 27-годишно момче,

...
Научното списание Urology Case Reports публикува статия за 27-годишно момче,
Коментари Харесай

Мъж се отказа от секса, оказа се алергичен към собствения си оргазъм

Научното списание Urology Case Reports разгласява публикация за 27-годишно момче, чиято идентичност не се разкрива, което страда от странна и доста неприятна алергия. Всеки път, когато еякулира, той изпитва грипоподобни признаци, които могат да продължат от няколко дни до няколко седмици, пише Daily Mail.

За първи път това се случиило на мъжа на към 18 години. Тогава забелязал, че всякога след оргазъм лимфните му възли се подуват, уртикария се появява по ръцете му, стартират кашлица, хрема и кихане. Подобни признаци не престават много дълго време.

Младежът е ходил при десетки експерти и е направил стотици разнообразни проучвания, с цел да разбере какво му е. Това обаче не дава резултат. В резултат на това мъжът избягвал полови и даже сантиментални връзки в продължение на години.

За благополучие всичко се трансформирало, когато група учени от Медицинския факултет на Уилям Бомонт към Университета на Оукланд в Съединени американски щати обърнаха внимание на това. Те допуснаха, че това може да е алергия към собствената му сперма.

Според откривателя Андрю Шанхолцер развиването на заболяването евентуално е породено от зараза или пострадване на тестисите, заради което микроскопично количество сперма навлиза в кръвта на индивида. В резултат на това имунната система реагира на спермата като вирус или бактерия.

По време на изследването екипът на Шанхолцер стартира лекуване с антихистамини. Лекарите употребявали лекарството фексофенадин, резултатът бил необикновен - в края на курса на лекуване 27-годишният човек се отървал от 90% от признаците си.

Според откривателите главната заплаха се крие във обстоятелството, че това заболяване, наречено синдром на пост-оргазмено заболяване (POIS), е малко проучено - надалеч не всички лекари знаят за него, а за необятните маси въобще не се приказва.

По време на изследването екипът на Шанхолцер разкрил още към шестдесет мъже, които страдат от това заболяване. Но учените допускат, че може да има доста повече.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР