Научният съвет на Белградския университет единодушно реши да бъде отнета

...
Научният съвет на Белградския университет единодушно реши да бъде отнета
Коментари Харесай

Белградският университет отне докторската титла на скандалния финансов министър с имотите в България

Научният съвет на Белградския университет единомислещо реши да бъде отнета докторската купа на финансовия министър Синиша Мали.

Членовете на съвета са безапелационни, че той не може да бъде лекар на науките. " С този въпрос в никакъв случай повече няма да се занимаваме, в случай че има правосъдно решение, което да ни принуждава да обсъждаме този проблем още веднъж ", сподели ректорът на Университета Владан Джокич.

Според Мали " става въпрос за политическо решение и той ще употребява всички правни благоприятни условия с цел да се отбрани ".

Това не е първият скандал с най-близкият министър на президента Александър Вучич, напомня БГНЕС. Бившият кмет на Белград и сегашен финансов министър на Александър Вучич изплува в „ Pandora Papers” поради първокласните му парцели в България. През 2015 година журналистическо следствие разкрива, че Синиша Мали е купил 24 първокласни жилището в българския черноморски курорт „ Св. Никола” на обща стойност към 5 милиона евро. Мали съобщи, че обявата е неистина и призна, че е купил единствено едно жилище, което е записано на негово име.

Президентът на Сърбия Александър Вучич от дълго време пази своя непосредствен помощник от всевъзможни подозрения в корупция и съобщи, че има цялостно доверие на финансовия си министър.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР