Научни работници от Института по археология към БАН събраха собствени

...
Научни работници от Института по археология към БАН събраха собствени
Коментари Харесай

Археолози направиха дарение за неонатологията в в Монтана

Научни служащи от Института по археология към Българска академия на науките събраха лични средства и с тях закупиха три инхалатора и три креватчета за отделението по неонатология към Многопрофилната болница за интензивно лекуване "Д-р Стамен Илиев " в Монтана.
Дарението връчи шефът на института доцент доктор Христо Попов. Той напомни, че научните служащи от Института подаряват разнообразни неща за потребностите на отделението за новородени бебета в Монтана за девети път.
В предходни години те са дарявали монитори, пулсоксиметри, инхалатори, везни за претегляне на бебетата, перални и сушилни и други неща. Преди всяко подаяние те са питали лекарите от отделението от какво имат потребност в сегашния миг.
От началото на тази година през отделението по неонатология към болничното заведение в Монтана са минали 690 деца, като над 100 от тях са останали за повече от три дни, защото са били с малко тегло и е имало потребност да то усилят преди да бъдат изписани. Инхалаторите са доста нужни за дребните бебета, разгласи началникът на отделението доктор Антоанета Блажева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР