Натуралната морска сол става все по-популярна заради ползите за здравето

...
Натуралната морска сол става все по-популярна заради ползите за здравето
Коментари Харесай

10 здравословни ползи от морската сол

Натуралната морска сол става все по-популярна поради изгодите за здравето ни.


Тя освен овкусява прелестно храната, само че съдържа доста скъпи за организма ни минерали. Ето и кои са десетте съществени изгоди от морската сол:

Морската сол укрепва имунитета


В сезона на гриповете и настинките, това е изключително потребно. Можете да я приемате както вътрешно с храната, по този начин и да си вършиме инхалации и вани с морска сол. Ако сте се намръзнали, даже единствено банята на краката с гореща вода, в която сте разтворили морска сол, може да ви помогне да не се разболеете.


Алкализира организма


Така тя оказва помощ да се възстановяват високите киселинни равнища в тялото ни. Важно е обаче да не е била подложена на термична обработка.


Помага за нормализиране на тежестта


Морската сол подтиква отделянето на храносмилателни сокове, тъй че храната, която одобряваме, да се обработи от организма по-бързо и по-пълноценно. Така ще избегнете задържането на храна в храносмилателната и отделителната система, което значи понижен риск от тежест, констипация и напълняване.


Изчиства кожата


Ваната с морска сол успокоява кожата и е доста потребна при екзема и псориазис, защото успокоява сърбежа. Морската сол отваря порите и подтиква кръвообръщението в кожата. Освен това има хидратиращо деяние.

Още на стр. ii



Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР