Националното ястие на Дания вече е известно – конкурс определи

...
Националното ястие на Дания вече е известно – конкурс определи
Коментари Харесай

Свинско печено стана национално ястие на Дания

Националното ядене на Дания към този момент е известно – конкурс дефинира това да бъде свинското печено със сос от магданоз. За към този момент националното ядене са дали своят вот 28 хиляди души, а общо в състезанието са дали своят вот 63 хиляди.

Организаторите разясняват, че тези 28 хиляди се равняват на към 44 на 100 от всички, които са взели присъединяване. Сребърното отличие отива за обичаните на 27 на 100 от гласувалите многоетажни сандвичи, а третото място е за хамбургери с пържен лук.

Конкурсът за избиране на национална манджа е проведен по концепция на министър Дан Йоргенсен. Той е министър на продоволствието, селското стопанство и риболова и декларира пред организация Ритсаус, че концепцията на състезанието, е била да се разбере каква просвета на хранене имат датчаните.

Според разнообразни данни, хората в Дания страдат от наднормено тегло, което пък предизвиква разнообразни здравословни проблеми.

Министърът, който е смутен от тези данни, предлага на всички датчани, да се хранят с по-здравословни храни и да се пробват да употребяват по-често екологично чисти артикули.

От друга страна, министър Йоргенсен счита, че е от изключителна значимост хората да престанат да гледат телевизия, до момента в който се хранят.

В Дания се намира и най-хубавият ресторант за 2014 година – това е заведението „ Нома “. Ресторантът е в Копенхаген и в действителност е избиран за най-хубав ресторант няколко пъти – от 2010 година до 2012 и още веднъж тази година.

Само през 2013 година в преместен от испанското заведение „ Ел Селер де Кан Рока “, което тази година е на второ място.

Главен готвач, както и притежател на датския ресторант „ Нома “, е Рене Реджепи. Бронзовото отличие в класацията на 50-те най-хубави заведения за хранене в света е за италианския ресторант „ Остерия Франческана “. За най-хубавия кулинар в света е оповестена Хелена Ризо, която има заведение в Сао Пауло.

Ресторантът ѝ се споделя „ Мани “ и се изкачва с 10 места за една година, показват уредниците – в този момент е на 36-то място.

В топ 50 на най-хубавите заведения за хранене в света има включени седем заведения от Съединени американски щати, а в топ 10 за първи път съумяват да влязат два великобритански ресторанта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР