Националното външно оценяване по български език и литература в десети

...
Националното външно оценяване по български език и литература в десети
Коментари Харесай

Изборите няма да променят датата, а само часа на изпита за 10-и клас

Националното външно оценяване по български език и литература в десети клас остава на 10 юни, заяви служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков тази заран пред Българска национална телевизия.

Министър Цоков посочи, че националното външно оценяване на 10 юни ще стартира в по-късен начален час поради плануваните избори за народен и европейски парламент на 9 юни. Изпитът ще е от 11:00 часа, вместо в в началото плануваното начало от 8:00 часа.

След насрочването на изборите, в незабавен порядък, бе извършено оперативно разискване с всички Регионални ръководства на образованието, с цел да се сътвори организация и макар вота, да не се наложи смяна в в началото избраната дата, изясни Цоков.

Той заяви, че следва 10 юни да бъде разгласен за неучебен ден за всички останали възпитаници в учебните заведения с изборни секции.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР