Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) изпрати

...
Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) изпрати
Коментари Харесай

Студентските съвети искат връщането на студентите в университетите

Националното посланичество на студентските препоръки в Република България (НПСС) изпрати позиция до министрите на опазването на здравето и образованието, с цел да изиска връщането на студентите в университетите, научи Moreto.net. В мнението си управлението на НПСС показват угриженост от обстоятелството, че образованието на студентите продължава прекалено много време в електронна среда. Студентите, изразяващи волята на учащите се младежи, упорстват страната да вземе навременни ограничения и аудиториите да бъдат още веднъж цялостни.

От НПСС желаеха пет точки:

- Настояваме образователните занятия да бъдат обновени в най-кратък период, като бъдат въведени гъвкави ограничения за присъствени форми на образование. Сегашните условия за 100 %,, Зелен документ “ са неизпълними в огромен брой висши учебни заведения.

- Настояваме от 1 март при понижаване на броят на случаите зеленият документ да отпадне.

- Настояваме да се даде опция на студенти, докторанти, курсанти и специализанти да вършат безвъзмездни антигенни проби, които да бъдат закупени от страна на страната.

- Настояваме страната да планува спомагателни средства към университетите за съоръжение на зали / интерактивни дъски, камери и звукоозвучаване/ за провеждането на хибридна форма на образование.

- Настояваме всяко висше учебно заведение да разполага с пунктове за тестване с антигенен и PCR тест.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР