Национално съвещание на прокуратурата на тема "Отстояване на независимостта на

...
Национално съвещание на прокуратурата на тема "Отстояване на независимостта на
Коментари Харесай

На съвещание днес прокурори напомнят, че системата трябва да е независима

Национално заседание на прокуратурата на тематика "Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед попречване на риска от тежко нарушаване на върховенството на закона според чл.7 от Договора за Европейския съюз ", стартира през днешния ден от 11.00 ч.

Събитието ще бъде в резиденция "Бояна ".

Поканени са представители на парламентарно показани политически партии, президентът, министър-председателят, министри, членове на Висш съдебен съвет и на Инспектората към Висш съдебен съвет, както и дипломати.

Участие в полемиката ще вземат както прокурори, по този начин и следователи. Очаква се да участва и основният прокурор Иван Гешев.

Събитието на прокуратурата идва на фона на повдигнатия спор за промяна на нова конституция. Една от тематиките, която се хвърля в общественото пространство не от дълго време е по какъв начин да се сменят "Тримата огромни " - основният прокурор, ръководителят на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд, и дали да се понижи техният мандат.

А планът за нова Конституция, препоръчан от ГЕРБ, включва промени в правосъдната власт, касаещи и Висшия правосъден съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР