Националният волейболен отбор на България за юноши до 17 години

...
Националният волейболен отбор на България за юноши до 17 години
Коментари Харесай

България U17 на полуфинал на евроквалификацията в София

Националният волейболен тим на България за юноши до 17 години се класира за полуфиналите на европейската подготовка в София. Момчетата на треньора Андреа Буратини се постановиха над Румъния с 3:0 (25:15, 25:18, 25:17) във втория си мач от Група А на шампионата, игран довечера в зала „ Левски София “.

По този метод дребните „ лъвчета “ записаха втора безапелационна победа и завоюваха групата с цялостен актив от 6 точки. България продължава решително напред пътя си към продобиване на шампионата, като на полуфиналите ще срещне тимът на Гърция, приключил на второ място в другата Група В.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Срещата е на следващия ден (21 януари) от 20,00 часа. Другият полуфинал ще опълчи тимовете на Сърбия и Финланидия от 17,30 часа.
 Националите U17 с две победи над Гърция преди европейската подготовка Националите U17 с две победи над Гърция преди европейската подготовка
България и Гърция към този момент се срещнаха за две контроли преди началото на евроквалификацията, като българските юноши записаха две победи в инспекциите.

Младите ни волейболни национали още веднъж демонстрираха добра игра и преобладаваха напълно в мача. И в трите гейма българските момчета вземаха ранна разлика и я поддържаха до края. В обособени моменти румънците се доближаваха в резултата, само че българските юноши резервираха централизация и непоклатимост, като не позволиха обрати и завършиха мача единствено за 61 минути игра.

Най-полезен за България бе Жасмин Величков с 12 точки ( 6 блока! 1 ас и 36% успеваемост в офанзива - +7) за успеха. Петьо Иванов и Константин Манолев завършиха с по 9 точки за триумфа. За отбора на Румъния Йоан Верчук, Патрик Георге Вердеш и Ливиу Стефан Каталин приключиха с по 8 точки.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР