Националният тим на България по баскетбол за мъже загуби от

...
Националният тим на България по баскетбол за мъже загуби от
Коментари Харесай

Барчовски коментира загубата от Португалия

Националният отбор на България по баскетбол за мъже загуби от Португалия със 78:88 (20:21, 32:23, 12:23, 14:21) като посетител в Коимбра в среща от третия кръг в група F от предварителните квалификации за Европейското състезание през 2025 година в Латвия, Кипър, Финландия и Полша.

Селекционерът Росен Барчовски съобщи, че многото неточности са една от аргументите за провалянето.

" Няколко са аргументите за загубата. Прекалено доста неточности 0 17, на това равнище е неприемливо. А на всичко от горната страна от тях сме получили 21 точки, 21 точки единствено от неточности. Фокусът ни беше да спрем стрелбата им за три точки, тъй като те там са мощни. Те ни вкараха единствено 6 тройки за целия мач с 27 % успеваемост. За сметка на това ни вкараха ужасно доста - 40 точки вътре в полето. Мач, който искаш да спечелиш като посетител, се печели главно със отбрана. Беше ясно, че ние не сме подготвени за някакво нахлуване кой знае какво. Ние нямаме тренировки, Кравиш е без една подготовка в тима, тъй че кой знае какво не може да се чака. Но спадът в третата част пристигна от самостоятелни неточности в отбрана и неточности в нахлуване. Имена не желая да загатвам ", сподели Барчовски пред Нова телевизия.

" Трябва да се замислим всички ние, които работим. Повечето играчи играят в България, не всички обаче. Те са годни физически. Те упражняват тъкмо толкоз, колкото нас. В тези лагери не можеш да изграждаш физическа подготовка, това е изключено. Но всички ние в България сме отговорни, тъй като такава пресираща отбрана никой не играе. Ние симулираме преса, симулираме експанзия, само че никой не го прави. Треньорите се огъваме, тъй като няма реализатори, тъй като била къса ротацията, тъй като по-опитните играчи натискат треньорите това нещо да не се случва. Това се случва, би трябвало да стане по време на тренировки и да бъде условие по време на мача. Огромна уязвимост още от подрастващите. Разби ни се цялата организация, въпреки и да не е била построено кой знае по какъв начин за тези дни. Но имахме някакви набези, които не можем да създадем. Започнахме да играем напълно просто и като се уморихме второто полувреме, не можем да сътворяваме положения ", добави той.

Барчовски изрази и упованията си за идния мач с Кипър в неделя.

" Кипър може да сътвори проблеми. Ще е тежко, тъй като тръгваме през нощта. Трябва да се възстановим и наша работа като експерти, и ние като треньори да мотивираме този тим да играе. В Кипър няма да е елементарно по никакъв метод. И в България имаше моменти, в които ни затрудниха с Везенков, тъй че чака ни сложен мач. Смятам, че ще се активизираме ", съобщи експертът.

" Прибързахме със стрелбите, тяхната преса във втората част беше ужасно здрава. Просто не можахме да изнесем топката, да влезем в самата офанзива и по-късно доста избързахме със стрелбите. Липсваше ни централизация. Влязохме доста едва във второто полувреме, доста меко влязохме. Просто би трябвало да помислим в този момент и във втория мач да не се случват тези неточности ", разяснява националът Константин Костадинов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР