Националният съвет на СДС даде мандат на председателя и ръководството

...
Националният съвет на СДС даде мандат на председателя и ръководството
Коментари Харесай

СДС с крачка напред в преговорите с Демократична България за евровота

Националният съвет на Съюз на демократичните сили даде мандат на ръководителя и управлението за продължение на договарянията за подписване на съдружно съглашение с „ Демократична България “. Това оповестиха от пресцентъра на партията след извършения през днешния ден народен съвет.
От Съюз на демократичните сили застават обаче зад някои съответни параметри по отношение на договарянията. Сините желаят сливане към обща позиция, че " главната цел на демократичната общественост е смяна на порочния и неефикасен управнически модел " От партията ще упорстват за обща позиция и за приемането на България в Европейския банков съюз, Еврозоната, Шенген, повишение стандарта на живот, мощна структурна, районна и кохезионна политика. Както и опълчване на концепцията за Европа на разнообразни скорости, срещу рисковите трендове, налагани от евроскептици, извънредно леви, извънредно десни и популисти, поставящи под опасност достиженията и полезностите на Обединена Европа ".
От Съюз на демократичните сили показват, че определеният /те/ кандидат/и/ и техните партии от обединението би трябвало да поемат безапелационен ангажимент, че ще изберат групата на ЕНП и ще останат в нея до приключването на мандата си. " За нас ЕНП в най-голяма степен въплъщава съхранението на Европейски Съюз и пази ползите на България в него ".
Партията желае също по този начин в наименованието на обединението да се съдържа абревиатурата Съюз на демократичните сили, като предлагането на Националния съвет е: КП „ Демократична България – Съюз на демократичните сили “.
" Подреждането на листата за евроизборите да стане по най-демократичния метод, а точно - посредством отворени вътрешни избори. Ако това не се одобри, на Съюз на демократичните сили да се даде сред първо и трето място в листата с кандидат-депутати за Европейския парламент.
Националният съвет чака отговорите на поставените към " Демократична България " въпроси до 22 март 2019 година
Националният съвет на Съюз на демократичните сили дава мандат на ръководителя и ръководствотода проведат договаряния с другите български партии-членки на ЕНП по отношение на Европейски избори 2019 година, показват от партията, като акцентират, че управлението още веднъж ще се събере на изключително съвещание на 23 март в град Ловеч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР