Националният съвет на БСП се разграничава от тримата министри в

...
Националният съвет на БСП се разграничава от тримата министри в
Коментари Харесай

Нинова: Разграничаваме се от служебните министри, които са членове на БСП

Националният съвет на Българска социалистическа партия се разграничава от тримата министри в служебния кабинет - Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева. Това съобщи на брифинг водачът на социалистите Корнелия Нинова. По думите ѝ те са нарушили устава на партията и вземат участие в новата власт единствено в персоналното си качество.

Тя добави, че не са имали планове тримата да бъдат изключвани и остават членове на партията. " Позицията ни във връзка с тримата министри е, че се разграничаваме от тях, не носим никаква отговорност на дейностите им ", безапелационна бе Нинова. Същото се отнася и за зам.-министри, регионални шефове и зам.-областни шефове, които са членове на Българска социалистическа партия, само че са поели постове в служебната власт без позволение от партийното управление.

" Смятаме за неприемлива намесата на президентската институция във вътрешнопартийни каузи на политически партии, които и да са те, и в частност на Българска социалистическа партия ", посочи водачът на социалистите.

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събра през днешния ден, с цел да формулира тактиката и целите на левицата за идните избори.

Промени в съдружната конструкция

Стана ясно още, че Националният съвет на левицата е одобрил водачите на листите, местата на гражданските квоти и съдружните сътрудници. Имена обаче към момента не се загатват, също така на Борислав Гуцанов, който ще бъде ръководител на предизборния щаб.

" Партията потегля в цялостна готовност към изборите. Избрахме избирателен щаб, приехме обединението, с която ще участваме на изборите ", съобщи Нинова, представена от Българска национална телевизия.

Тя акцентира, че има промени в съдружната конструкция на " Българска социалистическа партия за България ". " В обединението остават тракийските сдружения и " Екогласност ", отпадат " Нова зора " и комунистическата партия, само че подписваме нови съглашения за поддръжка. Българска социалистическа партия ще се яви на изборите в коалиция с към 10 партии ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР